ABD Tüketici Koruma Ajansı: Ripple Şeffaflık Getiriyor!

ABD Tüketici Koruma Ajansı: Ripple Şeffaflık Getiriyor!
Tüketicilerin finans sektörüne olan ilgisini korumaya odaklanan bir ajans olan Amerika Birleşik Devletleri Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB), Ripple ve XRP havale ekosisteminde şeffaflık geliştirdiğini söyledi.

CFPB Ripple'ın Potansiyelini Kabul Etti


Önerilen kural değişikliğinde belirtildiği gibi belge Mevcut Fon Kuralını değiştirmeyi ve havalelerde şeffaflığı teşvik etmeyi amaçlayan Elektronik Fon Kanunu (E Yönetmeliği) kapsamındaki Havale Transferleri, Tüketici Mali Koruma Bürosu'nun (CFPB) blockchain teknolojisi, havale işlemlerini daha az opak hale getirebilir.

Ajansa göre, Dodd-Frank Wall Street Reformu ve Tüketiciyi Koruma Yasası ile değiştirilen Elektronik Fon Transferi Yasası, sınır ötesi ödemeler veya havale gönderen kişilere bir miktar koruma sunuyor ve ajans şimdi bu kuralları uygulamaya koymayı ve bunu düzenlemeyi hedefliyor.

Her şey planlandığı gibi yapılırsa değişiklik sınır ötesi para transferi yapan kişilerin işlem gerçekleşmeden önce bile fon alıcısının alacağı kesin tutarı bilmelerini mümkün kılacaktır.

Ripple Havale İşlemlerini Kolaylaştırıyor


CFPB, havale ve sınır ötesi ödemelerdeki gelişmeleri yakından izlediğini ima etti ve Ripple'ın ödeme teknolojisinin yanı sıra SWIFT'in Küresel Ödeme Yeniliği'nin (GPI) sınır ötesi ödemeleri önemli ölçüde artırdığına kesin olarak inanıyor.

ABD Tüketici Koruma Ajansı şunları söyledi:

Büro havale transfer piyasasını izlemeye devam etti ve bu gelişmelerin çoğunun ilerlemeye devam ettiğini gözlemliyor. Örnekler arasında, hem sınır ötesi para transferlerini desteklemek için bir ödeme mesajlaşma platformu hem de bu transferleri çözmek için kullanılabilecek bir kripto para birimi XRP sunan Ripple gibi kripto para şirketlerinin sürekli büyümesi ve genişleyen ortaklıkları yer alıyor.

RippleNet de dahil olmak üzere Ripple'ın ödeme çözümleri, şu anda ağdaki 300'den fazla iş ortağı ile güç kazanmaya devam ediyor.

12 Mayıs 2020'de Kriptosozluktv.com'un bildirdiği gibi, BAE'den
RAKBank, sınır ötesi ödeme yollarını, Ripple'ın Blockchain teknolojisini kullanacağını açıklamıştı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version