BMW Blockchain Teknolojisine Geçiyor 🔥

BMW Blockchain Teknolojisine Geçiyor
Büyük otomobil üreticisi BMW, Blockchain destekli Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM) çözümünün planlanan lansmanını duyurdu.

BMW, SCM ve İzlenebilirlik için Blockchain Teknolojisini Benimseyecek


BMW'nin ana şirketi BMW Group, 31 Mart 2020 Salı günü yayınlanan bir basın bülteni ile tedarik zinciri çözümünü duyurdu. Basın açıklamasına göre, Alman otomobil devi, 2020 yılında 10 tedarikçisiyle "PartChain" adlı Blockchain tabanlı çözümünü başlatacak.

Grup başlangıçta, karmaşık uluslararası tedarik zincirleriyle ilgili otomobil parçalarının ve temel hammaddelerin izlenebilirliğini optimize etmeyi amaçlayan çözümün beta sürümünü test etti.

PartChain projesi, 2019'daki test günlerinden bu yana, duyuru başına hem blok zinciri hem de bulut teknolojilerinden yararlanarak güvenli veri paylaşımı için endüstri çapında bir çözüm içerecek şekilde büyüdü.

Grubun satın alma ve tedarikçi ağlarını yönetmekle görevlendirilen bir yan kuruluş olan BMW AG Yönetim Kurulu üyesi Andreas Wendt, 2020 yılında piyasaya sürülmek için 10 büyük tedarikçinin önümüzdeki yıllarda daha fazla tedarikçinin ekleneceğine dikkat çekti.

Blockchain çözümünün kendisiyle ilgili olarak, Wendt şunları kaydetti:

PartChain, tedarik zincirimizde kurcalamaya dayanıklı ve sürekli olarak doğrulanabilir verilerin toplanmasını ve işlemesini sağlar. Bu hamle BMW Group'tan satın almanın dijitalleşmesini bir üst seviyeye taşıyacak şekilde tasarlanmıştır. Vizyonumuz, tedarik zincirlerindeki verilerin güvenli bir şekilde paylaşılmasını ve paylaşılmasını ve sektör genelinde anonimleştirilmesini sağlayacak açık bir platform oluşturmaktır.
Basın açıklamasına göre, PartChain tedarik zincirinin üyeleri arasındaki bileşenlerin izlenmesini sağlamak için Amazon Web Services ve Microsoft Azure'dan Cloud teknolojilerinden ve DLT'den yararlanıyor. Çözüm ayrıca minimum veri işleme riski de sağlar.

Otomobil Endüstrisinde Blockchain Kullanımı


BMW Group, 2018 yılında, tedarik zinciri sorunlarının çözümüne yönelik endüstri çabalarını birleştirmeye yönelik blok zincirinin gücünü keşfetmek için IBM ve Ford gibi diğer büyük otomobil üreticilerinin yanı sıra Mobility Open Blockchain Girişimi'ni ( MOBI ) kurdu . Wendt ayrıca PartChain çözümünü MOBI girişiminin üyeleriyle paylaşmayı planlayan grupları da ifade etti.

Kriptosozluktv.com tarafından bildirildiği gibi, benzer şekilde otomobil devi Toyota, Mart 2020'de Blockchain laboratuvarını kurduğunu açıklamıştı.

Ayrıca, HashCash Danışmanı Kasım 2019'da otomobil üreticileri konsorsiyumu ile bir ortaklık açıkladı . Ortaklığın, pil yapımı için gerekli olan mineralleri izlemek için tasarlanmış DLT tabanlı bir platform oluşturmayı amaçladığı bildirildi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version