Toyota, Blockchain Laboratuarını Duyurdu 💪

Toyota Blockchain
Otomobil devi Toyota, Nisan 2019'dan beri bir Blockchain laboratuvarı kurma sürecinde olduğunu açıkladı. Çeşitli Toyota Group şirketleri, dağıtılmış bir defter kullanarak bilgilerin şirket genelinde güvenli bir şekilde akmasına izin verecek.

Kimlik ve Veri Paylaşımına Odaklanma


Blockchain ve otomobiller ilk bakışta bir araya gelmiyor gibi görünüyor, ancak bir otomobil imalat işini yürütmenin nüanslarını anladığınızda, oldukça netleşiyor.

Toyota gibi daha büyük şirketler kendi finansman kollarını yönetme eğilimindedir. Potansiyel müşterilere, araçlarını satın almak için rekabetçi fiyatlarla kredi sunarlar. Finansman dışında, servis / bakım gibi başka kanatları da vardır.

Kimlik, en azından ilk aşamalarda, bu girişimin ana odağıdır. Toyota Grubu iştiraklerinin, izin verilen bir defter üzerinden bilgileri temiz ve güvenli bir şekilde paylaşmasına yardımcı olacak. Bu defter, çok sayıda evrak işini kesecek ve tüketicilere zaman kazandıracaktır.

Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Tedarik Zinciri


Bunlar daha sonraki aşamalar için planlar olsa da, Toyota'nın otomasyon planları Blockchain stratejilerinin en heyecan verici kısmı. Şirket, araç meta verilerini topladıkları ve kilometre ve bakım ihtiyaçları ile katma değerli hizmetler hakkında analitik çalıştırmak için kullanacakları bir gelecek öngörüyor. IoT'nin entegrasyonu, müşterilerin muhtemelen kripto para birimiyle bir cüzdan yüklemelerine ve ücretli geçişler, otopark vb.

Tedarik zinciri yönetimi, blok zincirlerinin yaygın olarak tartışılan bir kullanım durumudur. Toyota'nın fikirleri, halihazırda dünya çapında Fortune 500 şirketleri tarafından uygulanmakta olanlardan farklı değildir. Bununla birlikte, bir otomobil üreticisi için, böyle bir sistem, tek bir aracı monte etmek için gereken parça sayısı nedeniyle gelişmiş işlem verimliliği sunar. Toyota, otomobil bileşenlerinin bütünlüğünü doğrulayabilir ve üretim ve satış numaraları üzerinde doğru sekmeler tutabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version