Arjantin Merkez Bankası'ndan Blockchain Hamlesi! 🔥

Arjantin Merkez Bankası'ndan Blockchain Hamlesi!
Arjantin'in merkez bankası, Blockchain geliştirme şirketi IOV Labs ile ortaklaşa olarak, ödeme çözümü ve gelişmiş izlenebilirlik için Blockchain tabanlı kurumsal bir çözümü test ediyor.

Arjantin Merkez Bankası Blockchain Teknolojisini Kullanıyor


Fintechzoom'a göre, IOV Labs, RSK Akıllı Sözleşmesine dayanan bir kavram kanıtı yol haritası geliştirdi. Blockchain geliştiricisi, 21 Nisan 2020 Salı günü yayınlanan bir basın açıklamasıyla haberi duyurdu ve projenin Arjantin'in en iyi finans kurumu ile ortak bir çaba olduğunu ortaya koydu.

Projedeki diğer paydaşlar arasında Santander ve BBVA gibi ülkedeki büyük bankalar yer alıyor. Basın açıklamasının ayrıntılarına göre, Arjantin Merkez Bankası'nın (BCRA) yüksek hızlı fiat işlemlerini iyileştirmek ve uçtan uca izlenebilirliği sağlamak için finansal çözüm sistemindeki kurumsal Blockchain destekli çözümü kullanması hedefleniyor.

Proje hakkında yorum yapan IOV Labs CEO'su Diego Gutiérrez Zaldívar şunları kaydetti:

Karşılaştığımız dünya koşulları göz önüne alındığında, süreçleri optimize etmek ve sakinlerimize daha yüksek sağlayıcılar sağlamak için artık her zamankinden daha fazla bilgi birikimi kullanmak istiyoruz.
Zaldívar, BCRA'nın Blockchain destekli çözümlerden yararlanma konusundaki kararlılığının Arjantin finansal sistemini önemli ölçüde geliştireceğini ve ülkenin rekabet gücünü korumasını sağlayacağını açıkladı.

Zaldívar şunu ekledi:
Bu tür bir platform uygulayarak, para sistemi mevcut moda teknolojik gelişmelere uygun olarak ve dünyanın en ilerici parasal yöntemlerine paralel olarak bütüncül bir işbirlikçi ekosistem inşa etme yeteneğine sahip olacaktır.
Blockchain ağının deneme aşaması, BCRA'dan, diğer büyük bankalardan, takas odalarından ve bir dizi finansal kurumdan katılımı içerecektir.

Ayrıca Arjantin, ekonomisinin diğer sektörlerinde Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı. Daha önce Kriptosozluktv.com'da bildirildiği gibi, ülkenin gaz regülatörü Enargas da IOV Labs tarafından geliştirilen bir Blockchain sistemiyle çalışan doğal gaz dağıtım sistemini 'Gasnet' ülke çapında konuşlandırılmasını onayladı.

Bankacılık Sektöründe DLT Uygulamasını İnceleyen Merkez Bankaları


Arjantin, yerleşim süreçlerini optimize etmek için DLT'den yararlanan büyüyen ülkeler listesine katılıyor. Ağustos 2019'da Avustralya Menkul Kıymetler Borsası'nın (ASX), Clearing House Elektronik Kayıt Sistemi (CHESS) olarak adlandırılan bir Blockchain tabanlı yerleşim sistemi geliştirmek için bulut altyapı sağlayıcısı VMware ile işbirliği yaptığı bildirildi .

Hindistan merkez bankası, DLT'yi ülkenin Ulusal Ödemeler Koridoru (NCPI) tarafından geliştirilen Vajra Blockchain ağını başlatmasıyla ülkenin takas altyapısını Aralık 2019'da tanıttı.

Arjantin merkez bankasının blok zinciri projesini kendi CBDC'sini geliştirmek için bir temel olarak kullanmayı planlayıp planlamadığı belirsiz. Merkezi kurumlar devlet destekli dijital para birimlerini kovalamaya devam ettikçe, Arjantin'in yarışa katılma olasılığı oldukça yüksek görülüyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version