Kripto Para Dostu Arjantin Gaz Dağıtımı için Blockchain Teknolojisine Geçti

Arjantin'in gaz regülatörü; Gasnet, IOV Labs, Buenos Aires merkezli firma tarafından geliştirilen Blockchain tabanlı doğal gaz dağıtım sisteminin ülke çapında geçilmesini kabul etti. Ledger Insights , 19 Mart 2020'de rapor eden blok zinciri çözümü, ülkenin mevcut kağıt süreçlerini otomatikleştirecek ve piyasa katılımcılarının kalite ve güvenlik açısından süreçlerini izleyecek.

Arjantin Doğal Gaz Sistemini Blockchain'e Geçti


Gasnet, dağıtık defter teknolojisi ( DLT) işbirliği IOV Labs ve Grupo Sabra tarafından geliştirilen çözüm, şimdi mevcut kağıt işlemleri Arjantin'in doğal gaz dağıtım sistemine entegre edilecek.

Bitcoin ağını destekleyen akıllı bir sözleşme platformu olan RSK tarafından izin verilen kurumsal Blockchain ile güçlendirilen Gasnet, başlangıçta ülkenin önde gelen doğal gaz şirketi Gasnor için geliştirildi. Ancak Enargas şimdi Arjantin'deki dokuz gaz dağıtım firmasını platforma ekleyecek.

Bildirildiğine göre, Gasnet çözümü, yeni kurulumlar ve yeniden bağlantılar da dahil olmak üzere blok zincirindeki gaz dağıtımıyla ilgili tüm işlemleri kaydediyor. Ayrıca montajcılar, distribütörler ve Enargas da dahil olmak üzere müşterileri gaz endüstrisindeki oyuncuları bağlıyor.

Dahası ekip, Gasnet platformundaki şirketlerin de hizmet sağlayıcıların kalitesini ölçmek, sertifikaları kaydetmek ve süreçlerindeki ağır noktalarını belirlemek için kullanabileceğini söylüyor.

Şeffaflık ve Maliyet Verimliliğini Artırma


Konu hakkında yorum yapan IOV Labs CEO'su Diego Gutierrez Zaldivar, Blockchain teknolojisinin Arjantin gaz doğal gaz ekosistemine entegre edilmesinin şeffaflığı artıracağını ve aynı zamanda müşterilerin maliyetlerini azaltacağını belirtti.

RIF, blok zincir adreslerinin insan tarafından okunabilir isimlerle tanımlanmasını sağlamak için RSK tarafından geliştirilen bir İsim Hizmetidir.

Daha da önemlisi, ekip şeffaflığı teşvik etmenin ve kullanıcılar için maliyetleri azaltmanın yanı sıra, Gasnor ve Enargas'ın Arjantin gaz endüstrisinde daha iyi uyum denetimini uygulamasını kolaylaştıracağını açıkça belirtti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version