Japonya'da Kripto Para İçin Çağrı 🔥

Japonya'nın Liberal Demokrat Partisi üyeleri hükümetini Japonya merkez bankasının kripto para birimini çıkarmayı düşünmeye çağırıyor.

Yerel haberlere göre, Japonya'nın Liberal Demokrat Partisi için politika yapıcılar, hükümetten merkezi bir kripto para basmaya hazırlanmasını isteyen bir teklifte bulundular. Rapora göre milletvekilleri teklifi yakında Başbakan Shinzo Abe'ye sunacaklar.

Japonya Merkez Bankası, CBDC'yi araştırmak için bir ekip oluşturmuştu

Daha önce, Japonya Merkez Bankası, ülkede merkezi bir dijital para biriminin yayınlanmasını incelemek için bir araştırma ekibi kurduğunu açıklamıştı. Kanada Bankası, İngiltere Bankası, Avrupa Merkez Bankası, Sveriges Riksbank ve İsviçre Ulusal Bankası dahil olmak üzere beş diğer banka, CBDC'lerle ilgili bilgi ve araştırmaları paylaşmak üzere bir grup kuruldu.

Çin, devam etmekte olan küresel salgına rağmen yakında ulusal kripto para birimini piyasaya sürecek

25 Mart 2020 tarihinde Kriptosozluktv.com'da paylaştığımız gibi, Çin bu yıl merakla beklenen ulusal kripto para başlatmak için fırsat kollamaya başladı. Çin Halk Bankası'nın ulusal dijital para birimini beklenenden daha erken başlatması bekleniyor. Çin merkez bankası, geliştirme sürecini tamamlamak için birkaç büyük özel şirketle birlikte çalıştı ve CBDC piyasaya sürülmeden önce uygun mevzuat üzerinde çalışıyor. Koronavirüs salgını sonrasında banka CBDC sürecini yavaşlatmıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version