Çin Merkez Bankası: CBDC İhracatı Yaklaşıyor

Çin Merkez Bankası: CBDC İhracatı Yaklaşıyor
Çin'in ödeme devlerinden olan Alipay tarafından sunulan patent başvurularına dayanarak, önerilen merkez bankası kripto para biriminin (CBDC) temel işlevlerinde önemli ilerleme kaydettiği bildiriliyor.

Pekin CBDC İhracatı Yaklaşıyor


Çin'in planlanan CBDC konusundaki çalışmalarına ilişkin beş patent başvurusu yaptığı ifade edildi. Alipay'ın işlem izleme ile ilgili patentleri, önerilen CBDC'nin Çin'in tartışmalı "sosyal kredi" sisteminden yararlanan özelliklere sahip olduğuna işaret edebilir.

Önerilen CBDC'nin temel işlevlerinin bu kadar ileri bir aşamaya ulaşmasıyla birlikte, içerideki kaynaklar paydaşların Çin egemen dijital para biriminin başlatılmasına ve işletilmesine rehberlik edecek gerekli yasal çerçevenin hazırlanmasına doğru ilerlediğini söylüyor.

Alipay, CBDC'yi ülkenin merkez bankası olan Çin Halk Bankası (PBOC) ile ortaklaşa geliştiren birçok özel şirketten biridir. Bu ortaklardan bazıları arasında Huawei ve Tencent de bulunuyor.

Şubat ayında, Çin'in 2020 test programına uyma niyetini gösteren, CBDC ile ilgili 80'den fazla patentin sunulduğu bildirildi.

Çin'in CBDC geliştirmesi Asya Pasifik içindeki ve dışındaki ülkeler arasında önemli tepkilere neden oldu.

Bu arada, Çin'in Blockchain Hizmetleri Ağı (BSN) - ülkenin ulusal Blockchain ağının Nisan 2020'de hayata geçirilmesi bekleniyor. Platform, yerel projelerin özel merkezi olmayan defter teknolojisi (DLT) altyapısı geliştirmeye gerek kalmadan blok zinciri tabanlı uygulamalarını kolayca konuşlandırmasına izin verecek.

COVID-19 Salgınının Ötesinde Kripto Para Birimi


Birçok büyük ekonominin merkez bankaları faiz indirimi önerdiğinde, Çin'in ulusal bir kripto para birimine doğru dönmesi mevcut COVID-19 salgını sırasında daha iyi olabileceği ifade ediliyor.


24 Mart tarihinde Kriptosozluktv.com'da bildirdiğimiz gibi, ABD'de, Kongre'nin etkilenen Amerikalılara teşvik paketi ödemeleri göndermek için dijital bir dolar oluşturmayı düşündüğü bildiriliyor.

Sosyal uzaklaşma ve karantinaya almanın neden olduğu ekonomik zorluklar hükümetleri kripto para birimlerine geçişlerini hızlandırmaya zorlayabilir. Şubat ayında Japon milletvekilleri, CBDC'nin Haziran ayında yapılacak G7 Zirvesi için önemli bir gündem olduğunu ileri sürdüler.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version