Hindistan: RBI Kripto Para Yasağının Kalkmasına Meydan Okuyor

RBI Kripto Para
Hindistan merkez bankası (RBI), Hindistan yüksek mahkemesinin kripto para birimleriyle ilgili aldığı kararı yargıtaya taşımaya karar verdi.

Kripto Sözlük tarafından 4 Mart 2020'de bildirildiği gibi, Hindistan Merkez Bankası'nın kripto para birimini yasaklama kararı almasını anayasaya aykırı ilan etti.

Ancak, RBI henüz ülke içindeki kripto para birimini yasaklayan her şeyden vazgeçmiyor gibi görünüyor, çünkü konuya yakın kaynaklar 85 yaşındaki bankanın yargıtaya bir inceleme dilekçesi sunmayı planladığını ortaya koydu.

Bildirildiğine göre; RBI, yeni kararın kripto paralarla ilgili yeni işletmelerden oluşan bir dalgayı ülkeye taşıyacağı ve bankacılık sistemini riske sokarak bir kez daha kripto para ticaretinin yolunu açacağı görüşünde.

Yüksek Mahkeme, kripto para birimi borsaları oluşturmanın ve dijital para birimlerinde ticaretin Hintlilerin temel insan haklarının bir parçası olduğunu açıkça belirtti, çünkü bu faaliyetler hiçbir şekilde mevcut arazi yasalarını ihlal etmiyor.

Ayrıca, RBI'nin kripto para ticaretinin bankalar için bir tehdit olduğuna dair makul bir şüphenin ötesini kanıtlamadığını belirtti.


Blockchain ve kripto para araştırma şirketi Crebaco Global Inc.'in kurucusu ve CEO'su Sidharth Sogani şunları söyledi:

Bir bakıma karar kripto para birimlerinin yasallığını koruyor ve zaten Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimlerine yatırım yapmış yatırımcıları suçlu kılıyor. Hindistan'daki kripto para borsaları artık müşterilere fiat-kripto ve kripto-kripto ticaret çiftleri sunabiliyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version