Hawaii, Kripto Para Şirketleri için Düzenleyici Sandbox'ı Tanıttı

Hawaii'deki finansal düzenleyiciler, ortaya çıkan dijital ekonomi için kesin yasalar geliştirmenin bir yolu olarak devletteki kripto para birimi işletmeleri için bir düzenleyici sanal alan geliştirdiler.

Hawaii'deki Cryptocurrency Firmaları için İki Yıllık Sandbox


Hawaii valiliği 17 Mart 2020 Salı günü kripto para birimi firmaları için yasal korumalı alan oluşturulduğunu açıklayan bir basın açıklaması yaptı. Yeni düzenleyici sanal alan, devletin finansal düzenleyicileri ve teknoloji paydaşları olan Finansal Kurumlar Bölümü (DFI) arasındaki işbirliğinin doğrudan sonucudur.

Karara ilişkin yorum yapan Hawaii Finansal Kurumlar Komiseri Iris Ikeda şunları kaydetti:

DFI, kripto para ihraççılarını Hawaii eyaletine tanıtmanın yenilikçi bir yolunu sağlamak için yasal otoritesinden yararlanırken, tüketicilerimizin güvenliğini de sağlıyor. Dijital para birimlerini geleceğin bir aktarım aracı olarak kabul ederek Hawaii'deki gelişimine elverişli bir mevzuat oluşturabiliriz.
Ikeda'ya göre, düzenleyici sanal alana katılan kripto para birimi işletmeleri, devletin bazı daha katı mali yasalarına uymak zorunda kalmadan çalışabilecek. Örneğin Ikeda, aksi takdirde para aktarıcısı olarak kaydolmak zorunda kalacak kripto para firmalarının, sanal alan programına kabul edildikten sonra bu tür uyumluluk gereksinimlerinden arınmış olacağını açıkladı.

Sandbox'ın bir parçası olarak Hawaii düzenleyicileri, devlette faaliyet gösterecek sermaye, teknik ve finansal uzmanlık seviyelerini belirlemek için katılımcı kripto para birimi işletmelerini inceleyecek. Programdaki paydaşlar, bu kripto para şirketlerinin Hawaii'deki tüketiciler için herhangi bir risk oluşturup oluşturmadığını da belirleyecek.

Valilikten gelen basın açıklamasının bir parçası olarak, düzenleyici sanal alan pilotu ile ilgilenen başvuru sahiplerinin başvurularını göndermek üzere 1 Mayıs 2020'ye kadar başvurmaları gerekmektedir.

Düzenleyici sanal alan pilotunu takiben, kripto para paydaşları Hawaii'nin devlette ortaya çıkan dijital manzara için daha net düzenlemeler oluşturmak için hazırlandığını umuyor olacak.

Hawaii'nin Kripto Ekosistemi için İletken Bir Atmosfer Oluşturma


Düzenleyici sanal alan pilotunun haberi, Hawaii'nin kripto para birimi ticareti için daha elverişli bir ortam haline gelme yönündeki hareketinin bir başka göstergesi. Kripto Sözlük tarafından daha önce bildirildiği üzere, devlet milletvekilleri Ocak 2020'de bankaların kripto velayet hizmetleri sunmasına izin verecek bir yasa tasarısı sundu.

Düzenleyici sanal alanın en önemli özelliklerinden biri, kripto para şirketlerinin tüm müşteri kripto para birimi varlıklarının fiat eşdeğerini tutması için zorunlu kılınan çift rezerv şartının kaldırılmasıdır.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version