ABD'de Corona Virüsü İçin Teşvik Paketinde Dijital Dolar Önerildi 🔥

Demokrat Parti tarafından kontrol edilen ABD Temsilciler Meclisi, Corona Virüsü (COVID-19) salgını nedeniyle Amerikalılara teşvik ödemeleri için kullanılacak dijital dolar oluşturulmasını içeren yasa tasarısı getirdi. 

Demokratlar Teşvik Ödemeleri İçin Dijital Dolar İstiyor


Taslak tasarının 22 Mart 2020 Pazar tarihli bir versiyonuna göre; ABD Kongresi, devam eden corona virüsü pandemisinden etkilenen Amerikalılara teşvik ödemelerini mümkün kılmak için dijital bir dolar oluşturulmasını da sağlamaya çalışıyor.

Bununla birlikte, önerilen dijital dolar bir kripto para birimi değildir, ancak bir dijital defter üzerinde çalışır. Önerilen dijital para biriminin koşullarını tanımlayan taslak mevzuattan bir alıntı şu şekildedir:

[Bu] herhangi bir Federal Rezerv bankasının hesaplarında borç olarak kaydedilen dijital defter kayıtlarından oluşan bir dolar değeri olarak ifade edilen bakiyedir; veya uygun bir finans kurumu tarafından kullanılabilen (Federal Rezerv Sistemi Yönetim Kurulu tarafından belirlendiği üzere) elektronik bir değer birimi.
Dijital dolara ek olarak, teklif edilen fatura, bankaların teşvik ödemelerini almak için uygun kategorilere giren müşterileri için dijital dolar cüzdanları oluşturmalarını zorunlu kılacaktır.

Dijital Dolar Çeklerden Daha mı İyi?


Yasa tasarısı, ABD Posta Servisi'nin dijital dolar hesabı elde etmek için gerekli tanımlamayı yaratması için hüküm içerdiğinden bankacı olmayanları da düşünüyor.

Bildirildiğine göre 63 milyon Amerikalının bankasız veya az bankalı olması nedeniyle, çeklerle teşvik ödemeleri göndermeye yönelik önceki planlar ülkenin önemli bir bölümünü haklarından mahrum etmişti.

Haftanın başlarında, Binance.US CEO'su Catherine Coley hükümeti etkilenen kişilere yardım ödemeleri için sabit paralar kullanmaya çağırdı. Coley'e göre:

Hükümetin çekleri posta yoluyla dağıtma sürecini yenileştirmenin yollarını araması gerekiyor. Hız ve güvenlik açısından, neden varlıkların transferini doğrulamak için sabit paralar şeklinde göndermeyi düşünmüyorsunuz?
Coley ayrıca dijital para birimlerinin insanların çek çekmeleri için bankaya gitme ihtiyacını ortadan kaldırdığını, böylece sosyal mesafeli ve kendi kendine karantinaya alma çabalarına yardımcı olduğunu belirtti.

Geçilirse, sonuçta elde edilen dijital dolar ABD için tam teşekküllü bir merkezi banka dijital para biriminin (CDBC) oluşturulmasında öncü olabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version