Almanya Bitcoin ve Kripto Paraları Resmen Tanıdı 🔥

Almanya Bitcoin ve Kripto Paraları Resmen Tanıdı
Almanya'nın mali gözlemcisi olan Federal Mali Denetleme Kurumu (BaFin), kripto para birimlerini finansal araçlar olarak resmen tanıdı.

Almanya'da Yüksek Derecede Kripto Para Netliği

Yavaş ve istikrarlı bir şekilde, dünya çapında giderek artan bir şekilde, kripto para birimlerinin yasal ve finansal durumu konusunda netlik kazanıyor. Bu listeye son olarak katılan Almanya oldu. Mali düzenleyici BaFin yakın zamanda Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paraların durumu hakkında yasal netlik sağladı.

Alman düzenleyici ayrıca vatandaşlarının kripto paraları elektronik para ile karıştırılmamaları gerektiğini vurguladı. BaFin, kripto para birimlerinin özelliklerini sıraladı. 



  • Bireyler veya tüzel kişiler tarafından değişim veya ödeme aracı olarak kullanılabilir
  • Yatırım amaçlı kullanılabilir
  • Elektronik olarak iletilebilir, depolanabilir ve takas edilebilir.

Bildirildiğine göre, yeni sınıflandırma, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) dahil olmak üzere dünya üzerindeki diğer mali gözlemciler tarafından tasarlanan tanımlara dayanmaktadır.

Avrupa'nın Kripto Para Birimlerine Bakışı

Başta Çin olmak üzere birçok büyük ekonomiye sahip ülkeler yavaş yavaş kripto paraları kabul etmeye başladı. Hindistan ise bugün kripto paraları yasal hale getirdi. Yakın zamana kadar da Almanya tipik olarak kripto para birimlerine karşı "bekle ve izle" yaklaşımı sürdürüyordu.

Kripto Sözlük tarafından 2 Aralık 2019'da bildirildiği gibi, Alman federal meclisi alman bankalarının kripto paraları saklama ve ayrıca satışına imkan veren bir yasa tasarısını kabul etmişti.

Malta gibi ülkeler kartları açık şekilde kripto para birimlerini benimsediler. "Blockchain Adası" olarak adlandırılan Malta, kripto para birimi ve Blockchain ile ilgili küresel bir yuvaya dönüştü.

Malta'nın mali izleme örgütü, Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA) güvenlik belirteci teklifleri için 21 Temmuz 2019'da yeni bir istişare belge de yayınlamıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version