Almanya, Kripto Para'ya Göz Kırptı!

Avrupa ve Dünya'nın en önde gelen ekonomilerinden biri olan Almanya, kripto para konusundaki tavrını değiştiriyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıllarda kripto paralar konusunda olumsuz bir tavır takınan Almanya, yaşanan son gelişme ile kripto para sektörüne göz kırptı.
Alman Federal Meclisi'nin onay vermesinin hemen ardından resmi olarak 2020 yılında yürürlüğe girmesi planlanan yasada, Alman bankalarının kripto para birimlerini saklama ve bunun yanında satışını da yapabilmeleri imkanını sağlamaktadır. Avrupa Birliği kara para aklama Direktifinin hazırlamış olduğu bu yeni yasanın, Almanya'da yaşayan vatandaşlar için bankalar aracılığı ile kripto para alabilme imkanını sağlayacağı görünüyor.
Almanya, kripto para sektöründeki önemli sorunlardan biri olan saklama sorununu Alman bankaları güvencesiyle çözmeyi planlıyor. Almanya'nın yeni yasasından sonra, dikkat çekebilecek bir diğer nokta ise; dünyanın dört bir yanındaki kripto para kullanıcıları ve yatırımcılarının Alman bankalarına kripto paralarını yatırmaları da sağlanabilir. Almanya Bankalar Birliği bu gelişmeyi olumlu olarak değerlendirdiğini belirtiyor.

Alman Hükümeti İçin Kontrol İmkanı

2020 yılında yürürlüğe girmesi planlanan yeni yasanın vatandaşlara getirdiği olumlu yanlarını bir kenara bırakırsak bu yasa Alman hükümeti açısından da epey olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Normal şartlarda vatandaşlarının kripto para kullanımlarını kontrol ve takip edemeyen Almanya hükümeti, bu yasa ile birlikte belli bir yere kadar kripto para kullanan vatandaşlarını denetleyebileceğini düşünüyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version