SEC, Wilshire Phoenix’in Bitcoin ETF Önerisini Reddetti ❗

SEC, Wilshire Phoenix’in Bitcoin ETF Önerisini Reddetti
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir kez daha Bitcoin destekli ETF oluşturma önerisini reddetti. New York merkezli yatırım yönetimi şirketi Wilshire Phoenix, BTC ETF'yi önermişti.

Yatırım yönetim firması Wilshire Phoenix, 2019'un ortalarında BTC ETF'yi önerdi, ancak SEC'in kararı tekrar ertelendi. 76 sayfalık bir bildiride bulunan SEC, başvurunun özellikle pazar manipülasyonu ve yasadışı faaliyetlerle ilgili gereklilikleri karşılayamadığını söyledi.

Wilshire Phoenix ETF önerisi reddedildi


ABD SEC, Bitcoin pazarının manipülasyonlara ve sahtekarlıklara karşı savunmasız olduğuna inandığı için şu ana kadar herhangi bir BTC ETF'yi onaylamadı. Bu sebeple SEC'in Wilshire Phoenix'in BTC ETF önerisini reddetmesi sürpriz olmadı. Winklevoss ikizleri, Bitcoin-borsa yatırım fonu teklifi ABD SEC tarafından reddedilenler arasında.

SEC neden BTC ETF'yi onaylamayı reddediyor?


ABD SEC, Bitcoin borsa yatırım fonlarına ilişkin tutumunu değiştirmedi. SEC, Bitcoin pazarının hala piyasa manipülasyonlarına ve dolandırıcılığa karşı savunmasız olduğuna inanıyor ve bu sebeple ETF'yi onaylamanın hala uygun olmadığını ifade ediyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version