Samsung'un Yeni Amiral Gemisi Akıllı Telefonları Blockchain Teknolojisini de Destekliyor

Güney Kore teknoloji devi Samsung, kısa süre önce, diğer özelliklerin yanı sıra, kullanıcının Blockchain özel anahtarını koruyan gelişmiş bir güvenlik sistemi içeren yeni Galaxy S20 telefon serisini tanıttı. Blockchain depolama güvenliğinin yeni amiral gemisi cihazlarına dahil edilmesi, Samsung'un sürekli kripto para ve Blockchain teknolojisini benimsediğini doğruluyor.

Blockchain Özel Anahtarlarınızın Güvende Olmasını Sağlama


Samsung kısa süre önce web sitesinde Galaxy S20, S20 + ve S20 Ultra gibi S20 Galaxy telefon serisini açıkladı. Web sitesi daha uzun pil ömrü, büyük depolama alanı ve iyileştirilmiş kamera gibi ayrıntıları tanıtırken, kripto para anahtar depolama koruması hakkında da bir kısım vardı.

Web sitesinde ifadeler şu şekildeydi:

PIN'inizi, şifrenizi, deseninizi ve Blockchain özel anahtarınızı korumaya adanmış güvenli bir işlemci oluşturduk. Knox platformuyla birlikte, donanımdan yazılıma kadar telefonunuzun her yerine güvenlik aşılıyor ve özel veriler gizli kalıyor.
Ayrıca, şirket Galaxy S20 serisinin yükseltilmiş bir güvenlik sistemine sahip olduğunu gösteriyor, bu da kullanıcıların özel anahtarlarının hırsızlıklardan korunduğundan emin olabileceği anlamına geliyor. Knox güvenlik özelliği, kullanıcıların Blockchain özel anahtarlarının güvenli olmasını sağlamak için Galaxy S10 telefon serisine de kuruldu.

Blockchain teknolojisi ve kripto para birimini telefonlarına entegre etmek, Samsung için yeni bir şey değil, şirket kendisini Blockchain teknolojisi ve sanal para savunucusu olarak gösterdi. Şirketin Blockchain Keystore başlangıçta sadece Ethereum ve ERC-20 tokenlerini desteklemişti, ancak daha sonra Galaxy S10 modellerine ve Galaxy Note 10'a Bitcoin (BTC)'i de entegre etti.

Ayrıca, Samsung'un bilgi ve iletişim teknolojileri departmanı, Samsung SDS, mobil ödemeleri kolay ve sorunsuz hale getirecek bir Blockchain tabanlı platform başlatmak için telekom servis şirketi Syniverse ile ortaklık kurdu.

Blockchain Destekli Akıllı Telefonlar Yükselişte


Samsung'un yanı sıra, Blockchain ve kripto para alanına girerek Blockchain tabanlı cep telefonları üreten başka cep telefonu üreticileri de var.

Tayvanlı elektronik üretim devi HTC, Temmuz 2018'de HTC Exodus adı verilen Blockchain destekli akıllı telefonlarını piyasaya sürme niyetini açıklamıştı. Daha sonra şirket, Bitodin.com ile Exodus 1'e entegre Bitcoin Cash (BCH) için ortaklık yaptı.

Kasım 2019'da HTC ve Binance borsası, Binance Chain Blockchain ve Binance DEX'i destekleyen Exodus 1'in sınırlı bir sürümünü piyasaya sürmek için bir araya geldi.

Ayrıca, Blockchain şirketi PundiX, 2019'da Afrika'nın ilk Blockchain destekli telefonu olan XPhone'u piyasaya sürdü.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version