İsveç'te E-KRONA!

İsveç Merkez Bankası Kripto Para Birimini Test Ediyor
İsveç merkez bankası kripto para birimleri olan e-krona'nın testlerine başladı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre pilot program Şubat 2021'e kadar faaliyete geçeceği ifade ediliyor.

Resmi olarak halk tarafından kullanılmak üzere başlatılırsa eğer, Blockchain destekli olan e-krona ülke çapında geleneksel ödemeleri ve bankacılık faaliyetlerini şekillendirebileceği ifade ediliyor. Bir kredi kartı ya da fiat para birimi kullanmak yerine, günlük işlemler Blockchain ile sağlanabilir.

CBDC'ler bu günlerde dünya genelinde dikkate alınan bir konu ve İsveç'ten önce kendş CBDC'si üzerinde çalışan ülkeler Çin ve Bahamalar idi. Ayrıca Türkiye'de bu yıl ki Cumhurbaşkanlığı yıllık programında merkez bankasının kendi kripto para birini test edeceği ifade edilmişti.


Dünyanın en nakitsiz toplumlarından biri olan İsveç'te CBDC'nin uyumu nasıl olacak merakla bekliyoruz. 😊
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version