Türkiye'nin Dijital Parası Uygulamaya Giriyor!


Türkiye'nin Dijital Parası
2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı açıklandı ve Merkez Bankası’nın geliştirdiği Blockchain tabanlı kripto paranın 2020 yılında uygulamaya konulacağı öğrenildi!

Resmi Gazetede yayınlanan bildiriye göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca onaylandı.

Bildiriye göre toplamda 403 sayfadan oluşan Cumhurbaşkanlığın Yıllık Programı’nda, Dünya’da ve Türkiye’deki mali gelişmelerin yol haritasından bahsediliyor.

2020 yılının Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda fazlasıyla dikkat çeken bir nokta ise Kripto Para (Dijital Para) ilgili yapılan açıklama oldu.


Resmi gazetede yayınlanan bildiriye göre; Mali Piyasalar bölümünde yer alan bilgilerde Türkiye Cumhuriyeti, 2020 yılında "alternatif para ve ödeme sistemleri geliştirmek" için özel bir çalışma düzenleyecek.


Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Pelin Yantur konuya dair sözleri şu şekildeydi:

Dünyada gittikçe yaygınlaşan dijital para sistemi için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın da bu yönde adım atması ülkemizin küresel bir finans merkezi olması açısından büyük bir anlam taşımaktadır. Dünyada gelişen ve potansiyeli oldukça yüksek olan blockchain teknolojisinde Türkiye'nin de öncü ülkelerden olması ülkenin orta ve uzun vade hedefleri açısından önemlidir. Dünya ekonomisinin geleceği göz önünde bulundurulduğunda finansal kuruluşların da projenin içerisine dahil edildiği sistem, ülke vizyonu açısından önem arz etmektedir.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version