İspanya'daki Katalonya Dijital Bağımsızlık İçin Blockchain'i Kullanıyor!

İspanya Blockchain
Yıllardır İspanya'dan ayrılmak için yarışan İspanya'nın özerk devleti Katalonya, İspanya'daki siyasi özgürlük çabalarını artırmak için Blockchain teknolojisine ısınıyor.

Dijital Bağımsızlık için Blockchain


Bitcoin (BTC) kripto para birimine güç veren teknoloji olan Blockchain; finans, tedarik zinciri yönetimi, bankacılık, emlak ve taşımacılık ve birçok sektörde çok başarılı oldu.

Şimdi, dağıtılmış defter teknolojisi (DLT), Katalonya'nın dijital bağımsızlığına ulaşmasına yardımcı olarak Blockchain teknolojisi kendkne başka bir kullanım alanı bulmuş gibi görünüyor. Katalonya Dijital Sigorta Politikaları ve Kamu Yönetimi Bakanı Jordi Puignero'ya göre; DLT, özerk devletin dijital bağımsızlığını elde etmesi için kullanılabilir.

Jordi Puignero sözlerine şu şekilde devam etti:

Web bize ortak bağlantı sağladığından, Blockchain bize yeni ortak yönetim sağlayacak. Bunun hükümet idaresi üzerinde bir etkisi olacak, finansal sistem üzerinde bir etkisi olacak ve toplumumuz için gerekli olan tek faktör üzerinde bir etkisi olacak: inanç. İnanç finansal işlemlere ve konut sakinleri ile yetkilileri arasındaki bağlantıyı kuran şeydir.
Blockchain: Gizlilik Endişeleri için Gümüş Kurşun

Puignero, Blockchain teknolojisi ile Katalonya'nın, Orta İspanya Hükümeti tarafından vatandaş verileri üzerinde kullanılan tekeli sona erdirecek kendi egemen ve dijital kimlik deposuna sahip olabileceğini de sözlerine ekledi.

Ve sözlerine şu şekilde devam etti:
Konut sakinlerine güven vermek veya konut sakinlerinin bilgilerinin gizliliğini daha üst düzeyde ele alacak şekilde güçlendirmek istiyoruz. 
Katalan hükümetinin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için ilk kez dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) kullanılmadı. 2018'de devlet, Blockchain'den güç alan elektronik oylama sistemi geliştirmek için DLT'den yararlanmıştı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version