İran Generali Yaptırımları Önlemek İçin Kripto Para Birimi Kullanma Çağrısında Bulundu

İran Generali Yaptırımları Önlemek İçin Kripto Para Birimi Kullanma Çağrısında Bulundu
Bir İran Generali, ABD ve BM tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimlerinin kullanılması lehinde görüşünü dile getirdi.

İranlı General Saeed Muhammad, Birleşmiş Milletler ve ABD tarafından uygulanan yaptırımların üstesinden gelmek için ülkede kripto paraların kullanılması çağrısında bulundu. Saeed, İran Silahlı Kuvvetlerinin bir kolu olan İslam Devrim Muhafız Kolordu komutanıdır.

İran uluslararası ticaret için kripto para kullanmak istiyor


İran uzun zamandır ABD'den yaptırımlarla karşılaşıyor ve uluslararası ticarete katılamıyor. Merkezi olmayan kripto para birimleri, İran tarafından uluslararası ticaret için kolayca kullanılabilir. Yerel raporlara göre, General yaptırımları atlatmak için İran'ın diğer ülkelerdeki ortaklarıyla ürün alışverişi ve kripto para kullanımı gibi çözümler geliştirmesi gerektiğini söyledi.

İran, kripto para kullanarak yaptırımlardan kaçınmak isteyen tek ülke değil


İran, yaptırımlardan kaçınmak ve uluslararası ticarete katılmak için kripto para birimleri kullanmayı planlayan diğer birkaç ülke arasında yer alıyor . Daha önce, Kuzey Kore balistik füze programlarını finanse etmek ve uluslararası ticareti yürütmek için kripto para birimi kullanmakla suçlandı. Kim Jong-un liderliğindeki rejim, ABD yaptırımlarını nasıl önleyebileceklerine odaklanarak kripto para ve Blockchain konferansı düzenledi. ABD kolluk kuvvetleri, eski Ethereum araştırmacısını Kuzey Kore'deki konferansa katıldığı için tutukladı. Venezuela, yaptırımları aşmak için kripto para birimlerini deneyen başka bir ülkedir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version