Maduro: Venezuela'nın Petro Coin İçin Petrol ve Altın Satacağız

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkenin ulusal kripto para birimi petro için petrol ve ürettiği altının bir kısmını satacağını söyledi.

Venezuela gazetesi El Nacional'e göre Madura yaptığı açıklamada, "Venezuela petrolünü Petro karşılığında satacağız. Petrol, çelik, demir ve alüminyum satışı için sözleşmeler imzalamıştık ve altının bir kısmını Petro için satacağız” açıklamasında bulunuyor.

Maduro'ya göre, Venezuela hükümeti kripto para birimini vatandaşların günlük yaşamlarına başarıyla tanıttı. Yetkili, Venezuela'daki en az 6 milyon ailenin Yeni Yıl tatilleri sırasında mal ve hizmet satın almak için ödeme yöntemi olarak petroyu kullandığını söyledi. #PetroApp hashtag'inın da dün Twitter'da Venezuela'da trend olduğu bildirildi.

Petro, Ekim 2017'de açıklandı ve satışları Şubat 2018'de başladı. TASS'a göre, bir Petro’nun fiyatı Venezuela'daki bir varil petrol fiyatına eşit durumda.

Petro petrol fiyatına sabitlendikçe Maduro geçtiğimiz günlerde Venezuela'nın kripto para birimini ülkenin depolama tanklarında duran yaklaşık 30 milyon varil ham petrolle destekleyeceğini söyledi. Bununla birlikte, rakam, Şubat 2018'de petro lansmanı sırasında açıklanan 5 milyar varilden önemli ölçüde düştü.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version