IOTA Nedir? IOTA Fiyat Tahmini: 2020, 2025 💥

iota fiyat tahmini
Kriptosozluktv.com - 2015 yılında piyasaya sürülen ve geleneksel Blockchain yerine DAG üzerinde çalışan IOTA, internetteki farklı makineler arasında güvenli hizmetler sunmak için ana odağı olan açık kaynaklı dağıtılmış bir defterdir.

"Ethereum Nedir? ETH Fiyat Tahmini: 2020, 2025, 2030"

GiriÅŸ

Açık kaynaklı dağıtılmış bir defter olan Iota 2015 yılında Dominik Schiener, David Sonstebo, Sergey Ivancheglo ve Dr. Serguei Popov tarafından kuruldu. Platform, internetteki makineler arasında güvenli iletişim ve ödemeler sağlamak için başlatıldı. Bu platform, mevcut Blockchain teknolojisini değil, yönlendirilmiş asiklik grafik (DAG) teknolojisi kullandığından, kripto para birimlerinin çoğundan farklıdır.

DAG kullanımı, işlemlerin boyutuna bakılmaksızın IOTA işlemlerini ücretsiz hale getirmeye yardımcı olur, onaylama süresi sistemde daha hızlıdır ve sistem tarafından bir defada gerçekleştirilen işlemlerin sayısı sınırsızdır. Sistem ölçeklenebilir ve IOTA Vakfı kripto para birimini denetler.

Not: 2017 yılında IOTA, 13 milyar dolarlık piyasa değerine göre kripto para tablolarında 4. kadar sıraya yükselmişti.

Åžu anda, IOTA 0.342457 dolardan ile güçlü bir dirençle iÅŸlem görüyor ve anında. Son 24 saat içinde, madeni para grafiklerde yukarı doÄŸru bir düzeltme gösterdiÄŸi için %2.33 oranında artış kaydetti. Piyasa deÄŸeri kripto para sıralamasında ÅŸu an  18 ve piyasa deÄŸeri Coinmarketcap verilerine göre 951 milyon dolar.


IOTA Nedir?
IOTA Vakfı, IOTA parasını güvenli iletişim ve ödemeler sağlamaya odaklanan açık kaynaklı bir kripto para birimi olarak başlattı. Ticareti ise beta olarak 2016 yılında platformunda başladı.

IOTA Vakfı geçtiğimiz günlerde IOTA tabanlı bir teknoloji olacak bir CarPass geliştirmek için Volkswagen ve Innogy ile ortaklık kurdu. Bu CarPass dijital kimlikler, güvenli denetim parkurları ve arabalar için bir şarj ağı sağlamayı planlıyor. Vakıf ayrıca Trusted IOT Alliance'ın kurucu üyelerinden biridir ve buna Bosch, CeonsenSys, ABD bankası ve Cisco gibi şirketler dahildir.

IOTA'nın Özellikleri:
-Yüksek oranda ölçeklenebilir
-Kullanıcılar arasında güvenli veri aktarımı
-Çevrimdışı işlemler
-Sıfır ücret işlemleri
-Düşük kaynak ihtiyacı


IOTA (MIOTA) Nasıl Satın Alınır?

2015 yılında 
IOTA Vakfı tarafından baÅŸlatılan IOTA, açık kaynaklı bir kripto para birimi olarak yayınladı. IOTA kripto parası, Blockchain teknolojisini kullanmadığı için bugün piyasada bulunan diÄŸer tüm kripto para birimlerinden farklıdır. IOTA'nın altında yatan teknoloji Tangle olarak adlandırılır.

IOTA parası Mi, Ki, MIOTA, KIOTA ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli şekillerde ifade edilir. Bu farklı isimler, farklı miktarlarda IOTA'yı belirtmek için kullanılır.

IOTA Satın Alma Adımları


-Bir IOTA cüzdanı edinin
-IOTA sunan bir borsaya kaydolun
-IOTA satın almak için sipariş verin

Bir IOTA Cüzdanı Edinin

IOTA kripto para birimini satın almak için ilk adım, kripto para birimini destekleyen bir cüzdan bulmaktır. IOTA kripto para birimini destekleyen çok fazla cüzdan yok. Bu kripto para birimini destekleyen cüzdanlardan bazıları şunlardır:
GUI IOTA Cüzdan
IOTA Cüzdan Trinity
IOTA Cüzdan Defteri


IOTA fonlarınızı kripto para borsalarında uzun süre tutmamanız önerilir.

IOTA Destekleyen Bir Kripto Para Borsasına Kaydolun

Kullanıcıların platformlarında IOTA kripto para birimi ile iÅŸlem yapmalarına izin veren borsalar var. Borsalar kullanıcıların Bitcoin karşılığında IOTA ticareti yapmalarına izin veriyor.

SipariÅŸ Vermek

Bitcoin karşılığında ne kadar IOTA istediğinizi doldurarak borsaya sipariş verebilirsiniz. Siparişi verdikten sonra, hesabınız bakiyeyi IOTA paralarıyla gösterecektir. Şimdi bakiyeyi ilk adımda oluşturduğunuz IOTA cüzdanınıza geri aktarabilirsiniz.


Nesnelerin Ä°nterneti Potansiyeli (IoT)

IOTA, baÄŸlı tüm cihazlarda sıfır ücretle birlikte mikro iÅŸlemlere olanak saÄŸladığı için Nesnelerin Ä°nterneti'nde devrim yapma potansiyeline sahip. IOTA'nın altında yatan teknoloji geleneksel blok zinciri deÄŸildir; bunun yerine Tangle adını verdikleri bir teknoloji kullanıyorlar.

Sıfır işlem ücreti ve anında transfer
Sınırsız ölçeklenebilirlik
Nesnelerin İnterneti için Tasarlandı (IoT)


Bu özellikler IOTA kripto para birimiyle sıkıntısız bir şekilde alışveriş yapabilme imkanı sunar ve teorik olarak, Blockchain teknolojisinin karşılaştığı sorunların çoğunun üstesinden gelir.

IOTA Neden Kötü Yatırım Olabilir?

Şu anda, IOTA 955 milyon dolarlık piyasa değeriyle 18. sırada yer alıyor. IOTA'nın son 24 işlem hacmi 33 milyon doların üzerindedir. IOTA'nın önümüzdeki yıllarda büyük bir şey olma potansiyeli var, ancak hangi teknolojiye bağlı olduklarına bakılmaksızın kripto paralarla uğraşırken de büyük bir risk var. IOTA'nın henüz emekleme döneminde olduğunu söylemek ve ona yatırım yapmak oldukça riskli olabilir.

Not: Yazma sırasında IOTA, 0.343839 dolar'dan el değiştiriyor.

Piyasaya Göre IOTA Fiyat Tahmini

1. Smartereum

Fiyat tahmin platformu Smartereum, IOTA'nın fiyatının 2023'ün sonuna kadar 38 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor. Platformun IOTA'nın büyümesine olan inancını gösteriyor.

2. Digital Coin Price



DCP, IOTA'nın fiyatının 2019 yılı sonunda 0.50 dolara ulaşabileceğini tahmin etmişti. Ayrıca fiyatın daha da yükseleceğine ve 0.60 dolar'a ulaşacağına inanıyorlar.

3. Mega Crypto Price

Kripto para fiyat tahmin platformu, IOTA'nın fiyatının 2019 sonuna kadar 1.13 dolar'a ulaşabileceğini öne sürmüştü.

4. Trading Beasts

Trading Beasts, ticaret trendlerine bağlı olarak tahminleri güncelledikçe pazara ayak uyduran bir kripto para platformudur. Fiyatın 2020 yılı için 7.06 dolar ve hatta 10.38 dolar'a ulaşacağını tahmin ettiler.

5. Crypto Ground

Bu kripto para platformu, fiyatın 2023 yılına kadar 5.627 dolara ulaşabileceğini ön görüyor.

IOTA Fiyat Tahmini - 2025

Kripto para uzmanlarının yorumlarına göre önümüzdeki beş yıl, fiyat yükseleceğinden pazarda önemli bir değişiklik fark edecektir. Mevcut pazar, diğer eski kripto para birimlerine kıyasla altcoinler için daha yüksek bir benimsenme oranı göstermişti. Bu değişim, altcoinin benimsenme oranını artıracak ve fiyat artışına neden olacaktır.

Önümüzdeki yıllar kripto para birimlerinin zamanı olacak. 2025 yılı fiyatının 7 dolar ve hatta üzerindeki seviyelere ulaşabileceği tahmin ediliyor. Fiyat, yıl boyunca yükseliş eğilimi göstermeye devam edecek, çünkü daha geniş bir şekilde benimsenecek.

Not: 2017 yılında IOTA, daha önemli kurumsal iÅŸbirliklerinin geliÅŸtirilmesi için ekosistemi finanse etmeye karar verdi. Bu plan için fon miktarı 10 milyon dolardı. 


Sonuç

IOTA madeni para dağıtılmış bir defter platformu olarak piyasaya sürüldü ve ana ÅŸirketi IOTA vakfı büyümesi için çok çalışıyor. Otomobil endüstrisi ve teknolojik ÅŸirketlerle yaptıkları iÅŸbirliÄŸi ile IOTA büyümeye devam ediyor. Ancak, 
Fiyatlar tahmin edilemez ve piyasa değişken, ancak gelecek kripto para birimleri için iyimser görünüyor. Burada yazan fiyatlar tamamen analistlerin ön görüleridir. Kendi araştırmalarınız sonucu yatırım yapacaksanız kaybetseniz bile üzülmeyeceğiniz bir rakamla girmeniz "doğru" olan olacaktır.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version