Ethereum Nedir? ETH Fiyat Tahmini: 2020, 2025, 2030 💥

Ethereum Nedir? ETH Fiyat Tahmini: 2020, 2025, 2030
Kriptosozluktv.com - Dünyanın piyasadaki en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum. 2015 yılında piyasaya sürülen Ethereum, ikinci sıraya yükseldiğinde pazarda hızlı bir büyüme gördü ve daha fazla insan onu kullanmaya başladı.

GiriÅŸ

Başlangıçta Vitalik Buterin adlı bir programcı tarafından teknik inceleme olarak yayınlanan Ethereum, merkezi olmayan uygulamaların oluşturulmasına yardımcı olacak bir platform olarak piyasaya sürülecekti. İlk önerisi, uygulama geliştirmede yardımcı olacak bir komut dosyası dili vererek Bitcoin (BTC)'e belirli değişiklikler getirmekti.

Teklifi reddedildi, bu yüzden devam etti ve bu amacı çözmek için platformunu geliştirmeye karar verdi. Yoğun çalışmalardan sonra, Temmuz 2015'te Vitalik Buterin, kamu kullanımı için Ethereum'u başlattı. Ether, Ethereum operasyonları için kullanılan belirteçti ve halka açık bir deftere sahipti. Ether'in sembolü ETH'dir ve hemen hemen her kripto para borsasında mevcuttur.

Not: Ä°lk geliÅŸtirme ve lansman yıllarında Ethereum'un birkaç kurucusu vardı. Anthony Di Lorio 
projeyi finanse ederken kurucuları Vitalik Buterin, Charles Hoskinson, Mihai Alisie, Amir Chetrit idi.

Ethereum, BitPay dijital jetonu platformunda küresel ödeme sisteminin bir formu olarak eklemeye karar verdiğinde fiyatında bir artış olduğunu fark etti. Son birkaç ayda, ağdaki işlem sayısı neredeyse 910.000 arttı. Bu veriler, Ethereum'un daha hızlı bir oranda geniş bir şekilde kabul edildiğini göstermektedir.

Ethereum (ETH) nedir?


Ethereum, 2015 yılında Blockchain tabanlı açık kaynaklı, halka açık bir bilgi işlem platformu olarak piyasaya sürüldü. Ether veya ETH, platformun operasyonları için kullanılan yerel jetonudur. 50 milyon dolar değerinde Ether jetonları içeren 2016 hırsızlığında, platform daha sonra iki blok zincirine ayrıldı - Ethereum (ETH) ve Ethereum Classic (VB).

Ethereum'un Avantajları:


Veri yazıldıktan sonra Ethereum'daki işlemler değiştirilemez ve bu da hacklemeyi neredeyse imkansız hale getirir.

Platform, merkezi olmayan bir aracıya ihtiyaç duymaz.
Blockchain işlemlerinin otomasyonu sayesinde işlemler hızlıdır.
İşlemler Blockchain'de kriptografik olarak güvence altına alınarak daha güvenli hale getirilir.

Ethereum Piyasa Verileri

Ethereum, piyasa deÄŸeri 20 milyar ABD dolarıyla ikinci en büyük kripto para birimidir. Kripto para, piyasa deÄŸeri açısından yaklaşık %8'lik bir pazar hakimiyetine sahip ve 110 milyon jetonluk dolaşım arzını elinde bulunduruyor. Ethereum kripto para birimi, 13 Ocak 2018'de tüm zamanların en yüksek seviyesi 1.448.18 dolar'a ulaÅŸtı. Yazının yazıldığı anlarda Ethereum fiyatı, 24 milyar 20 milyar USD'nin üzerinde iÅŸlem hacmiyle 197 dolar'dan iÅŸlem görüyor. 

Piyasaya göre Ethereum Fiyat Tahmini

1. Ian McLeod

Thomas Crown Art'ın teknoloji uzmanı Ian McLeod, Ethereum'un fiyatının 2019'un sonunda ve 2020'nin başlarında 500 dolara ulaşabileceğini tahmin etti. Ayrıca BTC'nin 5 yıl içinde değerini %50 kaybedeceğini belirtti.

2. Trading Beasts

Trading Beast, Ether'in fiyatının 2019 yılına kadar 908 dolara ulaşacağını ve ortalama fiyatın 650 dolar'a yakın bir yerde olacağını söylemiş bir ticaret web sitesidir.

3. Brian Schuster

Brian Schuster, Ethereum fiyatının 5 yıl içinde 100.000 dolara ulaÅŸacağını oldukça gerçekçi olmayan bir yükseliÅŸ tahmini yapan Ark Capital LLC'nin kurucusudur. 

4. Steven Nerayoff

Steven Nerayoff, fiyatın 2019'da 3000 dolara kadar çıkacağını tahmin etmişti.

5. Joseph Raczynski

Joe Technologist.com'un kurucusu Joseph'in Twitter sapında iyi miktarda takipçisi var ve fiyatın 2019 yılına kadar 1200 dolara ulaşacağını tahmin etmişti.

6. WalletInvestor

WalletInvestor, Ethereum'un fiyatı için farklı bir tahmin vermişti. Onlara göre, fiyat düşecek ve yavaş yavaş 230 dolar'a ulaşmadan önce fiyatı 42 dolar'a düşecekti.

Analistlerin Ethereum Tahminleri

Ethereum Fiyat Tahmini - 2020

Fiyatın 2020'nin başında 170-200 dolar seviyesine ulaşması bekleniyor, buradan 400-500 dolarlık üst seviyelere doğru bir başka kazanç elde edeceği ön görülüyor. Fiyat, ikinci ve üçüncü çeyrekte hafif bir düşüşe tanıklık edebilir.

Ethereum pazardaki konumunu kazanacak ve 1000 dolar ve üzerine çıkacaktır. Zamanla Ethereum'u benimseme oranı da artacak. Ayrıca, merkezi olmayan uygulamalar kavramı 2020 ve sonrasında bir patlama görecektir.

Not: Ethereum'un kurucularından Vitalik Buterin, daha önce Bitcoin dergisinin kurucu ortağı olarak çalışmıştı.

Ethereum Fiyat Tahmini - 2025

Ethereum, önemli destek seviyelerinin üzerinde kaldığı için son birkaç hafta içinde pazardaki konumunu korumayı başardı. Grafikteki eğilimlere göre, fiyatın yukarı yönlü hareket izlemesi bekleniyor.

Bu durumda, fiyatın 2025 yılı için 2000-3000 dolar ve üzeri seviyelere yükselmesini bekleyebiliriz. Bu aynı zamanda diğer kripto para birimlerinin değerine de bağlıdır. Ethereum'un pazardaki konumunu 2025 yılına kadar sürdürmesi durumunda durum böyle olacaktır .

Ethereum Fiyat Tahmini - 2030

Daha fazla insan dapps ve Ethereum'a doğru ilerledikçe Ethereum'un fiyatı arz-talep ilişkisine bağlı olarak 2030 yılında, Ethereum 5000 dolar'ı ya da çok daha yüksek fiyatları görebilirç

Bununla birlikte, eğer hükümetler 2030 yılına kadar dijital paraların kullanımına sıkı politikalar uygularsa veya yasaklamaya çalışırsa kripto paralar güneye kayabilir. Böyle sert bir adım tüm pazarı öldürebilir ve Ethereum 2030 fiyat tahminini kullanılamaz hale getirebilir.

Not: JP Morgan Chase, bir Ethereum Blockchain çeşidinin yardımıyla JPMCoin'ini geliştiriyor. Bu varyanta "Çekirdek" adını alacak.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

1. Ethereum (ETH)'un fiyatı yükselecek mi?

Kripto para piyasası uçucudur, bu da öngörülemez hale getirir. Birkaç analist ve piyasa meraklısı gelecek yılların hafif düşüş düzeltmeleri ile kripto para birimi için yükseliş göstereceğini öne sürdü.

2. 2030 yılında Ethereum fiyatı?

2030'da Ethereum'un fiyatı 5000 doların üzerinde olabilir.

3. 2020 yılında Ethereum fiyatı?

Ethereum'un fiyatı 2020'de 3000 dolar'a yakın olabilir.

4. Ethereum iyi bir yatırım mı?

Ethereum küresel bir kabul gördü ve ağdaki hacim birkaç yıl içinde arttı. Fiyat çoğunlukla iyi destekleniyor ve bu da onu iyi bir yatırım haline getiriyor. Ancak, yatırım yapmadan önce iyice analiz etmelisiniz.

5. Ethereum daha iyi mi yoksa Bitcoin mi?

Her kripto para biriminin avantajları ve dezavantajları vardır. Bunlar dünyanın önde gelen kripto para birimleridir, bu nedenle her ikisi de bireylerin çıkarlarına bağlı olarak kullanılır.

6. Kaç tane ether jetonu var?

Åžubet 2020 itibariyle
 109 milyondan fazla jeton dolaşımda. Ethereum için maksimum sınır yoktur.

7. Ethereum madenciliği yapılabilir mi?

Evet, Ethereum madenciliği yapılabilir. Ethereum madenciliği süreci, bir madencilik teçhizatındaki GPU'lar kullanılarak gerçekleştirilir.

8. Ethereum madenciliği karlı mı?

Kişinin daha ucuz güç kaynaklarına erişimi varsa ETH madenciliği karlı olabilir. Makineleri madencilik için nereye ayarladığınıza ve o bölgede elektriğin ne kadar uygun olduğuna bağlıdır.

9. ERC20 belirteci ile Ether arasındaki fark nedir?

Ether, Ethereum ağına güç vermeye ve bunları kullanarak operasyonlar gerçekleştirmeye yardımcı olan belirteçtir. ERC20, Ethereum Blockchain üzerine inşa edilen tokenler olduğu için farklıdır.

10. Ethereum'un yarılanma süreci var mı?

Hayır, Ethereum'un yarıya inme süreci yoktur, yani Ether arzı asla durmaz.

Sonuç

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi konumunda olan Ethereum, insanları merkezi olmayan uygulamalar ve kripto para yatırımları dünyasına yaklaştırıyor. Fiyatlar tahmin edilemez ve piyasa değişken, ancak gelecek kripto para birimleri için iyimser görünüyor. Burada yazan fiyatlar tamamen analistlerin ön görüleridir. Kendi araştırmalarınız sonucu yatırım yapacaksanız kaybetseniz bile üzülmeyeceğiniz bir rakamla girmeniz "doğru" olan olacaktır.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version