Icrypex'te Bitcoin Transferi Nasıl Yapılır?

Icrypex
Türkiye'deki kripto para borsalarından olan Icrypex'ten hesap nasıl açılır, hesap onayı nasıl yapılır ve hesabımızı güvende tutabilmek adına güvenlik işlemlerinin nasıl yapıldığına dair sizler için "Icrypex Adım Adım Kullanım Rehberi" hazırlamıştık. Rehbere buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi ise sizlere başka borsadan Icrypex'e, Icrypex'ten başka bir borsaya Bitcoin (BTC) nasıl gönderilir rehberini hazırladık. Ayrıca videolu anlatıma ulaşmak için de rehberin sonuna bakabilirsiniz! 💪

Cüzdandan ve Başka Bir Borsadan Icrypex'e Bitcoin (BTC) Nasıl Gönderilir?

Icrypex hesabımıza giriş yaptıktan sonra üstteki sekmelerden "Yatırma" butonuna tıklıyoruz ve sonrasında ise "Kripto Para ile Para Yatır" butonuna tıklıyoruz. Ardından bir cüzdan adresimiz yoksa yeni bir cüzdan adresi oluştur diyoruz.

Kripto para ile yatır butonuna tıkladıktan sonra hemen aşağıdan Bitcoin (BTC)'i seçiyoruz ve aşağıdaki uyarıları mutlaka okuyup ardından "Okudum, anladım" seçeneğini işaretleyip "Talep Oluştur" butonuna tıklıyoruz.

Icrypex'in bizlere verdiği Bitcoin (BTC) cüzdan adresini kopyalıyoruz. Bunun için "+ Kopyala" butonunu da kullanabilirsiniz.

Bir cüzdandan ya da başka bir borsadan Icrypex kripto para borsasına Bitcoin gönderme işlemine devam edebilmek için Bitcoin göndermek istediğiniz cüzdan ya da borsadan "Çekme" butonuna tıklamanız gerekmekte. Yabancı borsalarda "Withdrawal" ya da "Send" yazacaktır. Ardından Icrypex'in bize verdiği Bitcoin adresini ilgili yere yapıştırıyoruz. Bu noktada her zaman yapıştırdığımız cüzdan adresimizi yeniden kontrol etmeyi asla unutmayın! Sonrasında göndermek istediğimiz Bitcoin miktarını yazıp "Bitcoin Çek" butonuna tıklamamız yeterli. Sonrasında gerekli onay işlemleri gerçekleşip Icrypex hesabımıza gönderdiğimiz Bitcoin (BTC)'ler yansıyacak.
Cüzdandan ya da başka bir borsadan Icrypex'e gönderdiğimiz Bitcoin (BTC)'lerin hesabımıza yansıdığını görebilmek için Icrypex'in sitesinden "Hesabım>Varlıklar" butonlarına tıklamamız yeterli. Karşımıza yeterli onay aldıktan sonra gönderdiğimiz Bitcoin'in yansıdığını göreceğiz.
Icrypex'ten Cüzdana ve Başka Bir Borsaya Bitcoin Nasıl Gönderilir?

Icrypex hesabımıza giriş yaptıktan sonra üstteki sekmelerden "Çekme" butonuna tıklıyoruz ve sonrasında ise "Kripto Para ile Para Çek" butonuna tıklıyoruz.

Sonrasında hangi borsaya ya da cüzdana göndermek istiyorsak sitesinden Bitcoin (BTC) adresimizi kopyalıyoruz. Yeniden Icrypex'in sitesine gelip "Adres" kısmına yapıştırıyoruz. Yapıştırdıktan sonra adresimizin doğru olduğunu mutlaka kontrol etmeliyiz. Sonra göndermek istediğimiz Bitcoin miktarını yazıp aşağıdaki uyarıları okuyup "Okudum, anladım" seçeneğini işaretliyoruz. Son olarak "Onay E-postası Gönder" butonuna tıklıyoruz. Sonrasında karşımıza çıkan sayfadan "Tamam" butonuna tıklamamız yeterli.

Icrypex'ten Bitcoin gönderebilmek için güvenlik amacıyla E-posta hesabımıza bir onay maili gelecek. Bu onay mailine girip "Talebi Onayla" butonuna tıklıyoruz. Onaylama mailinin 1 saat geçerli olduğunu unutmayın.

"Talebi Onayla" butonuna tıkladıktan sonra onaylandığına dair bir sayfa ile karşılacağız. Tamam deyip çıkıyoruz.

Icrypex'ten başka borsaya Bitcoin (BTC) gönderme işlemimiz gerçekleşti! Yeterli onay alındıktan sonra gönderdiğimiz borsaya gönderdiğimiz kadar Bitcoin miktarı çok kısa bir süre içerisinde yansıyacaktır.

Gerçekleştirdiğiniz Bitcoin transfer işlemlerini Blockchain üzerinden izleyebilmek için hesabınıza girip "Çekme Geçmişi" butonuna tıklamanız yeterli. Oradan Referans Kodu/TX ID sekmesindeki bağlantıdan transferinizi izleyebilirsiniz.

Icrypex'te Bitcoin Transferi Nasıl Yapılır? - Video Anlatım
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version