FC Barcelona, ​​Blockchain Tabanlı Barca Fan Token'ı Çıkarıyor!

İspanyol futbol devi FC Barcelona, ​​taraftarlar için Blockchain tabanlı bir token oluşturmak için Chiliz ile ortaklık kurdu. Barca Fan Token'ları (BAR), spor serisinin Socios adlı sosyal medya uygulamasında kullanılacak.

Bloomberg raporuna göre, dünyanın en popüler futbol kulüplerinden biri olan FC Barcelona, ​​bir fan katılım platformunda kullanmak için token'larını yayınlayacak. Barca Fan Token'larının yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Taraftarlar çeşitli kararlara oy verebilecekler

İspanyol futbol kulübü Barcelona'nın Blockchain tabanlı token'ı ile taraftarların gol attığında stadyumda hangi şarkının çalınması gibi takım hakkında çeşitli kararlar vermesine izin verecek. Barca Taraftar token'ı dünyanın dört bir yanındaki taraftarların kulübe katılmasına izin verecek. Galatasaray, Paris Saint-Germaine Juventus da Chiliz ortaklığıyla token çıkartan diğer takımlar arasında. 

Kullanıcıların Barca Fan Jetonlarını satın almak için Socios uygulamasını indirmeleri gerekir. Socios.com yapımcısı Chiliz'in CEO'su Alexandre Dreyfus, taraftarların Socios uygulamasını indirip daha sonra Chiliz olarak bilinen ve kripto para cüzdanlarında da saklanabilen yerli paralarını satın alması gerektiğini ifade etti. Taraftarlar bu paraları Barca Fan token'larını satın almak için kullanabilirler. Token'ların satışından elde edilen gelirin çoğu kulübe gidecek. Alexandre Dreyfus, Blockchain tabanlı token'lara, takımın stadyumda olamayan ve dünya çapında destekçilerine ulaşmayı hedeflediklerini de belirtti.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version