Çinli Sigorta Şirketleri, Corona Virüsü Ödemeleri İçin Blockchain Kullanıyor

Corona virus blockchain
Çin'deki sigorta servis sağlayıcıları, Hong Kong'un yanı sıra Corona virüsünden etkilenen 27 şehirde ödemelerini hızlandırmak için Blockchain teknolojisini kullanıyor.

South China Morning Post tarafından yayınlanan raporda, Çinli sigorta servis sağlayıcıların Corona virüsü ödemeleri için Hong Kong dahil etkilenen 27 şehirde Blockchain teknolojisini kullandığı ifade edildi. Şu an itibariyle, dünya çapında binden fazla insan Corona virüsünden hayatını kaybetti. 

Blockchain yüz yüze temas ihtiyacını azaltmaya yardımcı oluyor.


Sigorta servis sağlayıcıları 27'den fazla Çin şehrini karantina altına aldıran Corona virüsü salgını sırasında talep ödemelerini hızlı takip etmek için Blockchain teknolojisine güveniyor. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan tehlikeli Corona virüsü, Çin'de 37.000'den fazla kişiye bulaştı. Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen talep paylaşım platformunun kullanılması, yüz yüze temas ihtiyacını azaltmaya yardımcı oluyor.

Ant Financial, talepleri çok daha hızlı bir şekilde işleme koyabildi.

Ant Financial'dan bir sözcü, South China Morning Post'a, blockchain'in “güvencesiz doğası” nedeniyle, talepleri işleme koyabildiğini ve ödemeleri geleneksel yöntemlerden çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebildiklerini ifade etti. Kripto para endüstrisi de Çin'de Corona virüsü ile savaşmaya yardımcı oluyor. Tron ve bazı borsalar dahil olmak üzere birçok kripto para şirketi, Corona virüsü kurbanlarına yardım etmek için bağışta bulundu. Wuhan şehrinde ortaya çıkan virüs de kripto para konferanslarını ertelemeye zorladı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version