Çin'in Kağıt Paraları Karantinaya Alması Bitcoin'in Önemini Gösteriyor!

Çin Bitcoin Karantina
Bloomberg, Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Corona virüsünün yayılmasını azaltabilmek adına gerçekleştirilen bir hareketle; Çin'deki eski banknotların sterilize edilmesi kararı verildi.

Çin, para birimi olan Yuan'ı karantina altına alması, merkezi olmayan kripto para birimi olan Bitcoin (BTC)'e neden ihtiyaç duyulduğunu gözler önüne seriyor.

Bitcoin Bu Sorunu Çözebilir


Bloomberg'in haberini kaynak alıp Neeraj K. Agrawal tweet attıktan sonra televizyon sunucusu Stacy Herbert, habere yorum yaparak "Bitcoin karantinaya alınmaz" şeklinde tweet attı.


İşletmelerin banknotları reddetmesine devlet tarafından izin verilmemesine rağmen, Çin halkı nakitsiz bir topluma doğru dönüşüyor. Özellikle gençler arasında Alipay ve WeChat Pay ikilisi olan mobil ödeme yöntemleri çok popüler.

Çin Kendi Kripto Parasını Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor


Şu an Çin'in kendi kripto parasını çıkartmaktan bahsetsek de, Çin 2017'nin Eylül ayında Bitcoin ve diğer kripto para varlıklarını yasaklamıştı.

Şimdi ise Çin Halk Bankası kontrol edebileceği kendi kripto para birimini başlatmak için aktif olarak çalışıyor. PBoC, Shenzhen ve Suzhou'da test etmeye başlamak için ticari bankalar ve telekom operatörleri ile işbirliği yapıldı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version