Dolandırıcılık: Sizin Adınıza Borsada Hesap Açabilirler ❗❗❗


Gerek kullanıcıların hatası, gerekse borsaların güvenlik açıkları olsun ya da sosyal mühendislik aracılığıyla yeni dolandırıcılıklar ortaya çıkıyor.

Kripto Sözlük Youtube kanalımıza gelen bir yorum sonrasında dolandırıcıların yeni yöntemiyle karşı karşıya kaldığımız söylenebilir. youtube kanalımıza gelen bir yoruma göre, dolandırıcıların 20 dakikada 50 Türk Lirası kazanmak ister misin gibi bir avlama yöntemi kullanarak kişinin (Borsa hesap doğrulamalarında kullanılan) boş bir kağıda borsa adı, o günün tarihi ve kimlikle beraber çekilmiş bir fotoğrafını istiyor. Bu bilgilerin çalınmasından sonra dolandırıcı kurbanının kişisel bilgileriyle borsada hesap açabilir.

Sizler de karşılaştığınız, duyduğunuz dolandırıcılık yöntemlerini aşağıda yorumlara yazarak birbirimize ışık tutabiliriz.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version