Monero (XMR) Nedir ve Monero Nasıl Alınır?


Monero Nedir?

Kriptosozluktv.com - Monero kısaltılmış adıyla XMR, 2012 yılında Cryptonote adlı bir şirketin piyasaya sürdüğü, diğer altcoin'leri de ele aldığımız zaman Bitcoin ve çoğu altcoin'den daha farklı özelliklere sahip olan Monero (XMR), gizlilik odaklı ve gizliliğe önem veren merkeziyetsiz bir kripto paradır. Başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto paralar için esas olan gizliliktir ve bu sayede kripto para kullananlara mahremiyet olarak önemli bir avantajlar sağlar.

Monero (XMR) diğer kripto para birimleriyle karşılaştırdığımız zaman Bitcoin (BTC)'e benzerlik göstermek yerine kendine özgü farklı özellikleri sayesinde Bitcoin'den ayrıldığını da rahat bir şekilde gözlemleyebiliyoruz. Çıktığı ilk zamanlar Bitmonero olarak bilinen bu kripto para birimi zaman içinde hem evrilerek hem de kendini geliştirerek Monero adına sahip olmuştur. Monero (XMR), Altcoin'ler arasında takip edilememe özelliği sayesinde epey ön plana çıkmaktadır.

XMR ve Gizlilik

Kripto para alım ve satım işlemi gerçekleştiren bir kullanıcının cüzdan adresini öğrenirseniz eğer kullanıcının tüm işlemlerini gözlemleyebilir, ne büyüklükte transferler yaptığını ve transferin yapıldığı adresi de bilebilirsiniz. Monero (XMR) ise bu durumu ortadan kaldırdığı için ön plana çıkıyor. Gizliliği yüksek seviyelerde tutmayı kendine görev edinen Monero (XMR) cüzdan adreslerini de gizleyerek kendini farklı bir yere konumlandırıyor. Tabii ki bu özellik bizler gibi standart kullanıcılar için kulağa hoş gelen bir özellik olsa da birçok yasadışı kullanıcının illegal işlerinde bu gizliliği kullanmayı tercih edebilir.

Monero (XMR)'nun Özellikleri

Güvenilir Olması

Monero, merkeziyetsiz olması sayesinde güvenle transfer ve alım-satım gibi işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor. XMR'ları üst düzey bir güvenlik çemberinde tutmanız için herhangi bir üçüncü yazılıma da ihtiyaç duyulmaması cabası.

Yüksek Düzeyde Gizlilik

Monero (XMR) kullanan kişiler, yapacakları tüm işlemlerde gönderilme yerini, miktarını ve alıcı adresini gizleyerek bunun için gizli imzalar kullanırlar. İşlem yapıldıktan sonra işlem hakkında bilgi sahibi olunamamasını sağlar. Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC)'le kıyaslarsak eğer, Bitcoin'de bu seviyede bir gizlilik bulunmamaktadır. 


Monero (XMR)'nun Çalışma Mantığı Nasıldır?

Monero (XMR) üretilişi bakımından temelde Bitcoin (BTC)'e benzemektedir. Matematik problemlerini çözen bilgisayarlar tarafından oluşturulur. Özetlemek gerekirse eğer madencilik işlemi ile teorik ifadesi ise PoW (Proof of Work) yolu ile yapılmaktadır. Monero, Bitcoin karşılaştırmasında XMR algoritma olarak ayrılmaktadır. CryptoNight olarak bilinen ve XMR için tercih edilen algoritma, Bitcoin'in kullandığı SHA-256 algoritmasından tamamiyle farklıdır.


Monero Kaç Dolar? XMR Ne Kadar?



Monero (XMR) Nasıl Satın Alınır?

Monero (XMR)'yu aşağıdaki kripto para borsalarından Bitcoin, Ethereum, USDT gibi kripto para birimleriyle satın alabilirsiniz.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version