Maduro, Petro Zorunluluğu Getirmeye Başlıyor!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dün yaptığı açıklama ile Karakas şehrinden kalkacak tüm uçakların yakıt alabilmek için Petro kripto para birimini almak zorunda olduklarını açıkladı.

Venezuela’nın havalimanları Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen ambargo sonrası çok fazla kullanılmasa da, Air France, Air Europa, Iberia gibi önemli havayolu şirketleri hala Venezuela havalimanlarını kullanmakta. Yaşanan bu gelişme sonrası, havayolu şirketlerinin sergileyecekleri tutum da merak edilen konular arasında.

Petro, ülkenin resmi kripto para birimi olarak duyurulduğundan beri ne kadar çaba gösterilse de beklenen ilgiyi göremedi. Daha önce pasaport harçlarının ödenmesinde zorunlu tutulan Petro’nun bu gelişmeden sonra ivme kazanıp kazanmayacağı ise merak konusu oldu.

2018 yılından bu yana Petro'ya olan ilgiyi arttırmaya çalışan Venezuela Hükümeti’nin tüm denemeleri başarısız oldu. Daha önce emekli maaşlarının Petro kripto para birimi ile ödenmesini kanunlaştıran Venezuela Hükümeti, Petro’nun kullanımı konusunda mesafe kat edemedi. Zira maaşını çeken vatandaşlar, ellerine geçen kripto paraları hemen itibari paraya çeviriyorlar. Venezuela Hükümeti buna karşı önlem olarak bolivar karşılığı Petro alımını geçtiğimiz yıl yasaklamıştı.

Venezuela Başkanı Petro Dağıtıyor!

Nicolas Maduro ülkenin bütün kaynaklarını zorlayarak Petro kullanımına teşvik etse de, Venezuela vatandaşları hiper enflasyon sebebiyle Petro’dan uzak duruyor. Hatta geçtiğimiz ay vatandaşlarına yardım amacıyla 30 dolar değerinde Petro yardımı yapan Maduro bu girişimde de başarısız oldu.

Vatandaşlar aldıkları Petro'ları anında fiat paraya çevirdi. Vatandaşların en önde gelen şikayetleri ise kripto paralarını yönetebilecekleri akıllı telefonlarının ve bilgisayarlarının dahi olmadan, hükümetin Petro'yu resmi kripto para ilan etmesi. Maduro buna önlem olarak yeni kimlik kartları çalışması yürütüyor ve insanlar bu kimlik kartlarına Petro yükleyebilecek ve bu kripto paraları kimlik kartlarını kullanarak harcayabilecekler.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version