Konya Kendi Kripto Para Birimini Çıkarmaya Hazırlanıyor! Şehir Coin 💪

Kriptosozluktv.com – Ülkemizden ve dünyadan kripto paralarla ilgili haberlerin arkası kesilmiyor. Sizlere önce Türkiye'nin kripto parasının çıkacağını, Cumhurbaşkanlığı yıllık programında olduğunun haberini vermiştik. Şimdi ise bir diğer haber Konya'dan geldi! Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Şehir Coin" adında Konya'nın ekosistemini oluşturacak bir kripto para üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Konya'dan Şehir Coin

Konya Belediye Başkanı Altay'ın açıklamasına göre şehir coin ile sosyal yardımların, belediye iştirakindeki şirketlerin alım satım işlemlemlerinin ve vergi tahsilatının yapılabileceği bir kripto para birimi olan "Şehir Coin" üzerinde çalıştıklarının altını çizdi.
"Blockchain Tabanlı Ekosistemi Olan Bir Konya"

Konya Belediye Başkanı Altay, üzerinde çalıştıkları şehir coin hakkında sözlerine şu şekilde devam etti:

Blockchain tabanlı bir çalışma yürütüyoruz. Biz acaba bir şehir coin üretebilir miyiz diye çalışıyoruz. Kendi parasını basan ilk belediye olabilir miyiz bilmiyorum ama bu konuda iş birliğine hazırız. Özellikle sosyal yardımlarımızı acaba bununla vererek bir ekosistem oluşturabilir miyiz? Ya da belediye iştirakindeki şirketlerin alım satım gibi işlemlerini bununla yapabilir miyiz diye çalışıyoruz. Belki gelecekte yasal düzenlemeyle belediyenin aldığı vergileri de eğer bu coinlerle alabilirsek kendi ekosistemimizi oluşturabiliriz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version