Siber Suçlular Kobe Bryant Duvar Kağıdına Kötü Amaçlı Yazılım Gizledi!

Siber Suçlular Kobe Bryant Duvar Kağıdına Kötü Amaçlı Yazılım Gizledi!
Fırsatçı siber suçlular, NBA efsanesi Kobe Bryant'ın masaüstü duvar kağıdında şifreli bir komut dosyası içeren kötü amaçlı HTML kodu sakladı.

Microsoft Güvenlik İstihbaratının attığı bir tweet ile ortaya çıkan bu durumdan sonra görüldü ki dünya bir NBA efsanesinin kaybını yas tutarken, siber suçlulardan beklendiği gibi bir trajediden fayda sağlamaya çalışıyorlar. Microsoft Güvenlik İstihbaratı, Kobe Bryant'ın duvar kağıdına kötü amaçlı HTML dosyasını sakladığını tweetledi. Kobe Bryant bu hafta 13 yaşındaki kızıyla beraber bir helikopter kazasında hayatını kaybetmişti.

Kötü amaçlı yazılım, kurbanın makinesini kullanarak monero'yu yasadışı olarak mayınlıyor.

Siber suçlular, kurbanın bilgisayarını gizlilik merkezli kripto para birimi olan Monero'yu kullanmak için bir cryptojacking komut dosyası içeren kötü amaçlı HTML kodu yerleştirdiler. Beş kez NBA şampiyonu Kobe Bryant geçen Pazar günü 13 yaşındaki kızı Gianna ile bir helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Trajik haber tüm dünyaya bir şok yaşatmıştı. Siber suçlular bu fırsatı La Lakers legend duvar kağıdının arkasındaki bir kriptojacking kötü amaçlı yazılımını gizlemek için kullandılar.


Tron Vakfı bir sonraki yıllık zirveyi Kobe Bryant'a adayacak.

NBA efsanesi, Kobe Bryant ve Justin Sun'ın Tron Vakfı tarafından 2019 yılında düzenlenen zirveye beraber katılmıştı. Justin Sun, NBA efsanesiyle tanışmanın hayatının en büyük onur ve ayrıcalığından biri olduğunu tweetlemişti. Tron Vakfı, niTRON 2020'yi Kobe Bryant'a adayacağını açıklandı. İlgili haberi buradan okuyabilirsiniz.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version