Ethereum (ETH), Muir Glacier Hard Fork'unu Gerçekleştirdi!

Ethereum (ETH) ana ağı, 8 Aralık 2019'daki İstanbul güncellemesinden bir aydan kısa bir süre sonra Muir Glacier Hard Fork'unu gerçekleştirdi.

Muir Glacier güncellemesi, 2 Ocak 2020'de 9.200.000 numaralı blokta, yalnızca bir iyileştirme önerisi olan EIP 2384 ile etkinleştirildi. Teklif, Ethereum Blockchain zorluğu önemli ölçüde artırabilecek yerleşik bir algoritması olan zorluk bombasını ertelemeyi amaçlıyor. Güncelleme, 4.000.000 blok veya yaklaşık 611 gün boyunca zorluk bombasını ertelemek için tasarlanmış durumda.

ETH ağının geçirdiği üçüncü zorluk bombası gecikmesi, ilk ikisi 2018 ve 2019'da gerçekleşti. İstanbul güncellemesinden üç hafta sonra gerçekleşen Muir Glacier güncellemesi, İstanbul'u planlarken yanlış hesaplamadan kaynaklandı. Geliştirici topluluk ilk olarak 2019’un ortalarında bombanın zor olduğunu fark etti. Ancak bunun yerine, bomba Ekim ayında fark edilir hale geldi ve topluluk meseleyi planlanandan daha erken ele almaya zorladı.

Bazı geliştiriciler, bu bombanın tamamen kaldırılmasını isteyen zorluk bombasıyla ilgili endişelerini dile getirdiler. Ancak, kısa zaman dilimi göz önüne alındığında, geliştirici ekibi sonunda başka bir gecikmeyle ilerlemeye karar verdi.

Ana ağın yanı sıra, Ropsten test ağı da 7117117 numaralı blokta aynı güncellemeyi uygularken, diğer Ethereum test ağları değişmeden kaldı.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version