Bitcoin Yeniden Yükseliyor! 8.000 Dolar Mümkün mü? 💥

2020 yılının ilk günlerinde kripto para piyasası ciddi bir hareketlilik yaşamasa da ilk haftadan hemen sonra piyasalarda gözle görülür bir hareketlilik oluşmaya başladı. İlk başta sert bir dalgalanma sonucu 7.000 Dolar seviyesinin altına düşen Bitcoin (BTC), ardından bir yükseliş göstererek 7.200 Dolar seviyelerine kadar çıkmıştı.

Bitcoin Yeniden Yükseliyor!

Makro ekonomik durumda yaşanan belirsizlikten kendini iyi sıyıran Bitcoin, son yaşanan olaylarla belli bir kesim tarafından neden dijital altın denildiğini tekrardan ispatlamış oldu. Geçtiğimiz günlerde ABD ile İran arasındaki yaşanan gerilim sonrası altının gramı 303 TL seviyelerine fırlarken Bitcoin (BTC)'de global açıdan büyük bir değer artışı yaşadı. Özellikle 6 Ocak 2020'nin gece vakitlerinde ciddi bir yükeliş göstererek 8.000 Dolar seviyesine yaklaştı.
Bugün yani 7 Ocak 2020 tarihinde saatler öğlen vaktini gösterdiğinde 7.900 Dolar seviyesine ulaşan BTC, %4.50 gibi bir yükseliş yaşadı. Bitcoin'in yaşadığı bu yükselişin sebebi henüz belli olmasa da son günlerde yaşanan siyasi olaylar kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.
Adından dijital altın olarak bahsettiren Bitcoin (BTC)'in global bazlı yaşanan her olayda yükseliş yaşama ihtimali birçok ekonomist ve analist tarafından artık kabul görülen bir durum.
Bu yükselişin yanında Bitcoin'in Mayıs 2020'de gerçekleşecek olan Bitcoin halving de BTC'nin fiyatına yakın bir zaman diliminde etki edebileceğinden bahsediliyor. Bitcoin ve birçok altcoin hakkında her daim güncel bilgileri almak ve çekilişlerden haberdar olmak istiyorsanız sosyal medya hesaplarımızı ve Telegram kanallarımızı takip edebilirsiniz.
Kripto Sözlük Youtube: https://www.youtube.com/kriptosozluk
Kripto Sözlük Twitter: https://twitter.com/KriptoSozlukTV
Telegram Haber: https://t.me/KriptoSozlukTVHaber
Telegram Kripto Sözlük: https://t.me/KriptoSozlukTV
Telegram Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri: https://t.me/KriptoSozlukTVPiyasaMuhabbeti

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version