ABD - İran Gerilimi Artarken Bitcoin Güvenli Liman İzlenimi Yaratıyor!

ABD ve İran arasındaki artan gerilimler nedeniyle ve kripto paralara olan talep arttıkça Bitcoin ve altın fiyatları yükseliyor!

2020 yılına girdikten kısa bir süre sonra 7.000 dolar seviyesinin altına düştükten kısa bir süre sonra, Bitcoin fiyatı bir U Dönüşü yaptı ve %5'ten fazla arttı. Bu ani yükseliş, ABD Başkanı Donald Trump'ın İranlı general Qassem Suleimani'yi ölümüyle alakalı açıklamaları, ABD - İran gerginliklerini önemli ölçüde artıran yeni bir savaş korkusu yaratan bir hava oluşmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Güvenli Liman

En son Bitcoin hareketi, Bitcoin'in küresel huzursuzluk içinde güvenli bir sığınak olarak hareket edebileceğinden emin olanların ellerinde. Bu, ABD - Çin ticaret savaşı Mayıs ayında bir devrilme noktasına ulaştığında kripto para alanı içindeki en baskın anlardan biri olmuştu. Bitcoin (BTC)'nin fiyatı, Trump'ın 5 Mayıs 2019'da 200 milyar dolarlık Çin mallarına %25 gümrük vergisi getirmesinden sadece on gün sonra %40 oranında artış göstermişti.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version