Bitcoin Gözünü 8.800 Dolar'a mı Dikti? 💥💥💥


Geçtiğimiz hafta Bitcoin (BTC)'nin fiyatı iki defa güvenli liman durumunu güçlendiren jeopolitik gerginliklere güçlü tepki gösterdi.

İran Füzeleri Ardından Bitcoin Fiyatında Artış

Tradingview.com'a göre, son birkaç saat içinde Bitcoin (BTC) 7 haftanın en yüksek seviyesi olan 8.450 dolar'a kadar ulaştı. Hareket, dün gün içinde 7.700 dolar olan düşük seviyeden bu yana neredeyse %10'luk bir kazanç elde etti.



İvme geçen Cuma günü Amerika'nın Orta Doğu'daki hava saldırısının ardından başladığından beri, Bitcoin %22 etkileyici bir artış gösterdi. Bu ralli henüz Ekim ayı sonlarında Çin tarafından indüklenen pompa kadar büyük olmasa da, olma potansiyeline sahip.

Hareket, Çarşamba sabahının erken saatlerinde İran'dan misilleme ile tetiklendi. Haberlere göre, ABD askeri personelinin bulunduğu bilinen iki Irak üssüne bir düzineden fazla füze atıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, saldırının ardından konuyla ilgili olarak ‘Her şey yolunda’ ve ‘Şimdiye kadar çok iyi!’ açıklamasını yaptı.

Artan gerilimler, tıpkı Trump’ın Çin ile ticaret savaşının geçen yıl yaptığı gibi, bitcoin için güvenli liman varlık anlatımını yeniledi. Yeni sermaye, altı haftalık aralıklı kanaldan yıl boyunca yeni zirvelere ulaşmak için onu ödüllendiren varlığa akıyor.

Analist ve yatırımcı 'Crypto₿irb' korelasyonlara dikkat çekiyor:
Çin Ticaret Savaşı'nı ilan ettiğinde btc katlanarak gitti (5-> 14k).İran savaşını duyurduğunda btc katlanarak artıyor. 
Tıpkı geçen hafta yaptıkları gibi, altın ve petrol gibi diğer güvenli liman varlıkları da artıyor. Altın fiyatları bugün 1,600 dolar'ı aştı ve bu da 6 en yüksek seviyesi ve petrol fiyatları da şu anda körükleniyor.

Bitcoin, sıkıntılı zamanlarda yeni para çeken güvenli bir liman varlığı olarak kendini sağlam bir hale getirdi.

Bitcoin Nerede?

Artık uzun vadeli teknik göstergeler yükseliş eğilimi gösterdi ve trend çizgileri kırıldı, analistler bitcoin için bir sonraki hamleye bakıyorlar.

Analist Josh Rager bu durumla ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor:
Amerika temel saldırı haberlerinden sonra Bitcoin güçlü görünüyor… önceki hedefler kısalmaya devam ediyor
8,800 dolar, Fib geri çekilmelerinin hizalandığı bir sonraki kısa vadeli direnç seviyesi gibi görünüyor.

Artık 50 günlük hareketli ortalama ihlal edildiğine göre fiyat yukarı doğru dönmeye başladı. Daha uzun vadeli bir hedef şu anda 9.200 dolar olan 200 günlük MA’yı gösteriyor.

Telegram'dan bizi takip etmeyi unutmayın!

Telegram Haber: https://t.me/KriptoSozlukTVHaber
Telegram Kripto Sözlük: https://t.me/KriptoSozlukTV
Telegram Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri: https://t.me/KriptoSozlukTVPiyasaMuhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version