Fransa Kripto Para Çıkarıyor!

12 Kasım 2019 tarihinde Fransa Merkez Bankası'nın Blockchain uzmanı aradığına dair bir haberi sizlerle paylaşmıştık.
Şimdi ise Fransa Merkez Bankası Başkanı François Villeroy de Galhau, Fransa’nın ünlü finans gazetesi Les Echos’a gönderdiği bir raporda, kripto para 2020’nin başlarında test edilmeye başlanacağını belirtti. Fransa Merkez Bankası, bu haberi Twitter üzerinden de doğruladı.
Fransa Merkez Bankası yetkilileri bu gelişmeyi, Finans düzenleyicilerinden olan Fransız İhtiyati Denetleme Kurumu ve “the Autorité des marchés financiers’ın düzenlediği konferansta paylaştı. Merkez Bankası Başkanı Villeroy’un sunduğu rapora göre yeni kripto para’nın yalnızca özel finans sektöründe kullanılacak şekilde piyasaya sürüleceğini dile getirdi. Yani vatandaşlar kişisel ödemelerinde bu kripto paradan yararlanamayacak.

Fransa, Libra Yerine Bitcoin’in Yanında!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Facebook’un piyasaya sürmesi beklenen kripto para birimi Libra’yı veto ederek Fransa’da ve Avrupa kıtasında kullanılmamasını dile getirmişti. Bakan, bu açıklamasında Avrupa’daki düzenleyicilerin parasal anlamdaki egemenliklerinin tehlikeye girmesinden endişelenmelerini dayanak göstermişti.
Başkan Villeroy, Fransa Merkez Bankasının bölgede kendi kripto parasını çıkarma atılımı yapan ilk ülke olmalarını vurguladı. Bu gelişme ile Fransa’nın Avrupa ülkelerine finans sektöründe büyük bir örnek olabileceği söylenebiliyor.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version