Kripto Paralardaki Düşüşün Sebebi Çin Mi?

Çin’de yasa dışı olarak aktifliğini sürdüren kripto para borsaları, Çin merkez bankasının ticaret yasağını sürdürmek için yeni adımlar atacağına dair açıklamalarından sonra yeni bir tehditle karşı karşıya.

21 Kasım 2019 tarihinde yapılan bir açıklamada, Halk Bankası (PBoC), Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerinin yasa dışı ticaretinde bulunanlara karşı harekete geçeceği konusunda uyarılarda bulundu.

PBoC: Borsalara derhal gerekli müdahale yapılacak
Hareket, Çin’in Blockchain teknolojisini kamuoyuna açıklamasını takiben alım satım faaliyetlerindeki artışa cevap olarak gerçekleştiği düşünülüyor.
Yasa dışı ticaretle mücadele taahhüdünü yerine getirme sözü veren PBoC, yetkisi altında keşfedilen bu tür faaliyetleri “engelleme” sözü verdi.
“Bir kez keşfedildiğinde, derhal elden müdahale edilecek ve bu tür ticaretlerin devamının gelmesi engellenecek” ifadesi kullanılıyor.
Günümüzde kripto para borsalarının ve işletmelerinin Çin'de baskılara maruz kaldığıyla ilgili söylentiler dönüyor. Dün dikkatler Binance üzerine yoğunlaşmıştı zira haberler Binance ve Bithumb ofislerine yapılan polis baskınlarına işaret etmişti. Ancak geldiğimiz noktada bu haberlerin asılsız olduğunu gördük.
Bitcoin'in ve bazı altcoin'ler hakkındaki teknik analize "Bitcoin’in Fiyatı Kritik Seviyede! Hangi Altcoin'lerin Fiyatı Sert Şekilde Değişecek?" başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version