Bitcoin, 2020’de S&P 500’ü Geride Bırakacak!

Çok sayıda Finans uzmanının katılımlarıyla gerçekleşen araştırmada, katılımcıların neredeyse yarısı Bitcoin’in gelecek sene S&P 500’ü geride bırakacağı fikrinde birleşti. Uzmanların %33’ü S&P 500’ün daha iyi performans göstereceği fikrini ortaya koyarken, %13’lük kısım sabit getirili menkul kıymetlerin daha iyi bir performans göstereceği fikrine sahipti. Konut fiyatı endeksinin önde geleceğini düşünenlerin de sayısı ise %5’te kaldı.
Chainalysis şirketi tarafından yapılan çalışmada yer alan uzman finansörlerin %48’i Kripto Paraların gelecek sene S&P 500’den çok daha iyi performans göstereceğine inandıklarını söyledi. Yapılan araştırma, aralarında banka yöneticilerinin, finans sağlayıcılarının ve düzenleyici kurumlarında bulunduğu 350 katılımcıyla gerçekleştirildi.
Yatırım önderlerinin kripto paralara karşı bu iyimser yaklaşımına karşın, piyasaya temkinli yaklaşmaları ve uzak durmaları ise en büyük sorun gibi gözükmektedir. Araştırma, bunun nedeni olarak, düzenleyici karmaşa ve belirsizliği işaret ediyor. Araştırmaya katılanların yaklaşık yüzde 57’si kripto paralara yatırım yapmama ve tereddütlü yaklaşma sebebi olarak regülasyon ile ilgili olan endişelerini belirttiler.
S&P 500 borsa endeksi, Standard & Poor's tarafından yapılmaktadır. 500 büyük Amerikan şirketini kapsamaktadır. Amerikan hisse senedi piyasasının yaklaşık %75'ini kapsar. Kaynak: Wikipedia
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version