Vodafone, Chainlink ile İşbirliği Yapıyor


Vodafone, yapılan bir duyuruya göre Blockchain'in ticaret için kullanılabileceğini gösterdi.

Sumitomo Corporation, Chainlink Labs ve InnoWave gibi ağır topların yanı sıra Vodafone Digital Asset Broker (DAB) aracılığıyla devrim niteliğinde bir işbirliği başlatıyor.

Duyuruya göre telekomünikasyon devi Vodafone, "32 trilyon dolarlık küresel ticaret ekosisteminde uzun süredir devam eden zorlukları" ele almak için Web3 hizmet platformu Chainlink Labs, Sumitomo Corporation ve InnoWave ile ticari belge aktarımı konusunda işbirliği yapma kararı aldı.

The proof of concept, cihazların bağımsız hareket etmesini ve ticaret süreçlerini desteklemek için bir bilgisayar tarafından çevrilebilecek bilgiler üretmesini sağladı. Şirketler, veriler ve token'lar genel ve özel blok zincirler arasında paylaşılırken güvenlik ve birlikte çalışabilirlik sağlamak için Chainlink'in zincirler arası birlikte çalışabilirlik protokolünü (CCIP) kullandı.

Vodafone DAB CEO'su Jorge Bento, "Vodafone DAB ve Chainlink, geleneksel pazarlarla gelişmiş merkezi olmayan platformlar arasında köprü kurarak bu uyumsuzluk denizini aşmak için platformlarının nasıl birleştirilebileceğini gösteriyor" dedi.

Örneğin, bir yangını tespit eden kargo gemilerinin "DAB platformu ve CCIP aracılığıyla verileri otonom olarak akıllı sözleşmelere aktarabileceği ve potansiyel olarak bir deniz kargo sigortası sürecini tetikleyebileceği" belirtildi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version