Hindistan SEBI, Ünlüleri Kripto Paralar Konusunda Uyardı


SEBI, sosyal medya platformları üzerindeki etkisini genişletme konusunda hükümete de yaklaştı. Tüketici İşleri Bakanlığı muhtemelen yakında güncellenmiş kripto reklam standartlarını yayınlayacak.

SEBI, Hindistan Menkul Kıymetler düzenleyicisi (Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu), kripto paraların “önde gelen kamu figürleri” tarafından tanıtılmamasını uyarısında bulundu.

Kaynaklara göre, düzenleyici kripto para tavsiyelerini Parlamento Finans Daimi Komitesine sundu. Sektörde resmi standartlar olmamasına rağmen SEBI, kripto para reklamlarıyla ilgili olası ifşa yasalarının ihlallerinden bahsediyor.

Yönergelerde, "Bu riskli bir segment olduğu için", bildirildiğine göre, "ünlüler ve bu reklamlarda görünen diğer tanınmış kişiler, ilanlar ve iddialar hakkında kapsamlı araştırmalarını yaptıklarından emin olmak için ekstra özen göstermeli." ifadellerinde bulunuldu.

ASCI yönergeleri değiştirildi

Raporlara göre Maliye Bakanlığı, ASCI kuralları hakkındaki görüşü için SEBI ile temasa geçti.

Hindistan'ın Reklam Standartları Konseyi ASCI,  1 Nisan'da (VDA) yürürlüğe giren kripto paraların tanıtımına yönelik 12 yönergeden oluşan bir dizi yayınladıEndüstri birliği, kripto para pazarlamasının, öğelerin “düzenlenmemiş ve son derece tehlikeli olabileceğini” belirten sorumluluk reddi beyanları içermesini şart koşuyordu.

En yeni rapora göre, SEBI uyarının yeniden yazılmasını önerdi.

Yeni kurallar, potansiyel kripto para risklerine ve dolandırıcılık endişelerine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

SEBI tavsiyesi, Tüketici Koruma Yasasını veya diğer yasaları ihlal etmeleri durumunda ünlüleri sorumlu tutuyor. Dolayısıyla, güncellenmiş sorumluluk reddi beyanı, “kripto paralarla uğraşmak FEMA, BUDS Yasası, PMLA, vb. gibi Hindistan yasalarının olası ihlalleri için dava açılmasına yol açabilir” demektedir.

2019 Tüketici Koruma Yasası, “müşterileri yanlış yönlendiren” ve bundan kazanç sağlayanlara uygulanan para cezalarına izin veriyor.

Ancak maddeye göre ünlü, ürün veya hizmetle ilgili reklamda ileri sürülen iddiaların doğruluğunu kontrol etmek için gerekli özeni göstermişse sorumlu tutulamaz.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version