SON DAKİKA: ABD FED Tutanakları Yayınlandı! Faiz Artışı Geliyor mu?

ABD FED tutanakları yayınlandı
Kriptosozluktv.comFED tutanakları yayınlandı!

Üyelerin çoğunluğu önümüzdeki iki toplantıda 50 baz puan faiz arttırımı konusunda hemfikir.

 Birçok katılımcı bu seviyede bir faiz artışının sonraki birkaç toplantı içinde uygun olduğu görüşünde olurken FED yetkilileri, para politikasını "hızlı bir şekilde" nötr alana taşımayı kabul ediyorlar.

Katılımcılar,  2022 1.çeyrek GSYİH düşüşünün 'sonraki büyüme hakkında küçük bir sinyal' içerdiğini ve reel GSYİH'nın ikinci çeyrekte 'sağlam' bir şekilde büyümesini ve tüm yıl boyunca trendin yakınında veya üzerinde olmasını beklediklerini söyledi.

FED yetkililerine göre kısıtlayıcı para politikası uygun olabilir, çoğu FED yetkilileri parasal sıkılaşmadan sonra yılın ilerleyen zamanlarında politikanın iyi konumlanmış olacağını düşünüyor.

Tüm katılımcılar, FED'in bilançosunun boyutunu küçültme planlarını destekledi; yakında ipoteğe dayalı menkul kıymetlerin satışını düşünmenin uygun olacağını söylediler.

Fed katılımcıları, enflasyon risklerine karşı 'son derece dikkatli' olduklarını vurguladılar ve bu risklerin yukarı yönlü olduğu konusunda hemfikir.

Üyeler Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin’de artan vakaların ise ABD ekonomisi için yüksek riskler içerdiğini düşünüyor.

Tüm katılımcılar ABD ekonomisinin çok güçlü olduğunu beyan ederken ayrıca tutanağa göre FED, iş gücü piyasasının oldukça sıkı olduğunu düşünüyor. Bu yıl olan sıkılaşmadan sonra Fed’in iyi konumlanacağı söylendi. Son olarak enflasyonun mevcut seviyede yüksek olduğu yinelendi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version