Singapur'dan Yeni Kripto Para Yasası! Singapur'un Kripto Para Hassasiyeti Devam Ediyor

Bitcoin
Bloomberg'in haberine göre, Singapur, kripto para sektörünü benimsemesinin son işaretiyle kripto para şirketleri için kuralları sıkılaştıracak bir yasayı onayladı.

Onaylanan yeni yasa, yalnızca uluslararası iş yapan kripto para şirketlerinin lisanslanmasını gerektiriyor. Yeni yasa bugün (Salı) meclisten geçti.

Singapur'da gelen yeni yasa, finansal regülasyonun kripto para birimi alanındaki şirketlerin hizmetlerini kamu tanıtımının yapılmamasının ifade edilmesinden sonra geldi. Bu son hamle ise Singapur'un kripto paralara karşı oldukça temkinli olduğunu gösteriyor.

Singapur, kripto paraları Çin gibi doğrudan yasaklamanın yollarını seçmek yerine regüle etmenin yollarını arıyor. Bir yandan da vatandaşlarını olası spekülasyonlara karşı korumayı hedefleyerek ülkeye her şirketi kabul etmiyor.

Binance, Aralık ayında kripto para borsası kurmak için başvurusunu geri çektiği için yeni yasada hayal kırıklığına uğrayan en büyük şirket oldu.

Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasasındaki diğer önemli maddeler ise şunlar:

Singapur Para Otoritesine, finans endüstrisindeki kilit rolleri, faaliyetleri ve işlevleri yerine getirme konusunda uygun olmadığı düşünülen kişileri yasaklamak için daha fazla yetki veriyor. Bunlara artık ödeme hizmetleri sağlayan ve risk yönetimi yürüten kişiler de dahil olacak.

Siber saldırılara maruz kalmaları veya hizmetlerinin kesintiye uğraması durumunda finansal kurumlara maksimum 1 milyon Singapur Doları tutarında cezalar uygulayabilecek.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version