Huobi ve Gate’te Listeli Atlas DEX Nedir? İşte Tüm Detaylar!

Bu yazımızda, Blockchain'de herhangi bir kripto para alım satımı yapmak isteyenler için sorunsuz bir işlem deneyimi sunmak için oluşturulmuş ve merkezi olmayan bir platform olduğu ifade Atlas DEX'i anlatacağız. Atlas DEX nedir, ATS Coin nereden alınır gibi soruları yanıtlayacağız. Burada anlatılanlar yatırım tavsiyesi değil, tamamen bilgi vermek amaçlıdır.

Atlas DEX Web sitesi:

Atlas DEX Nedir?

Temelde Solana ekosisteminde bulunan Atlas DEX ekibinin yaptığı açıklamaya göre, Blockchain'de herhangi bir kripto para alım satımı yapmak isteyen herkes için sorunsuz bir işlem deneyimi sunmak için oluşturulmuş merkezi olmayan bir platformdur. 

Atlas DEX'in likidite toplamı, birden fazla DEX ve AMM'den en iyi fiyatları otomatik olarak toplayarak tüm işlemleriniz için en düşük slippage'i sunmayı hedeflediği aktarılanlar arasında.

Ekibin ifadelerine göre; iki AMM (Otomatik piyasa yapıcı) arasında önemli fiyat farklılıkları olağandır. Veya çok sık olarak, token'lar yalnızca bir AMM'de listelenir ve diğerlerinde likiditesi yoktur. Kullanıcılar, "en iyi fiyatı" bulmak için genellikle birkaç AMM'yi aramalı veya yalnızca istenen token'ın listelendiği bir AMM'yi bulmalıdır. Varlıkları birden fazla zincir arasında swap etmek mümkün değildir, bu da her blok zincirinin kendi yerel likiditesine sahip bir silo olduğu anlamına gelir.

ATLAS, kullanıcılara tek bir kullanıcı dostu kullanıcı arayüzü aracılığıyla toplu likidite sağlamak amacıyla Solana blok zinciri üzerine inşa edilmiş zincirler arası bir DEX'tir. Amaç, DEX yatırımcılarına, desteklenen zincirlerdeki tüm token swap'lerini için mevcut en derin likiditeyi sağlamaktır.

Web sitesindeki bilgilere göre Atlas DEX; şu anda Ethereum, Binance Chain (BNB), Solana, Polygon, Avalanche ve Fantom'dan cross-chain swap'lerini desteklemektedir.
Atlas DEX

Atlas DEX'te merkezi olmayan ve permissionless bridges tarafından desteklenen, kullanıcıların herhangi bir zincirdeki herhangi bir token arasında geçiş yapmalarını sağlamayı hedefliyor. Daha açık anlatmak gerekirse kullanıcılar tek bir tıklamayla A zincirindeki X token’ını B zincirindeki Y token’ına (örneğin Solana'da $SOL'den BSC'de $CAKE'ye) dönüştürebildikleri söyleniyor.

Atlas DEX'i Farklı Kılan Nedir?

Ekibin ifadelerine göre, birden çok zincirde çok sayıda DEX olsa da, Atlas DEX'in kullanıcılara sunduğu benzersiz değer teklifi, Cross-chain Swap'ler, Minimum Slippage ve Hızlı İşlemler.

6 ana blok zincirinden Cross-chain swap’leri - Ethereum, BNB Chain, Solana, Avalanche, Polygon ve Fantom. Birden fazla blok zincirinde 130'dan fazla DEX'ten 750'den fazla yerel token ve likidite ticaretine de erişim imkanı olduğu söyleniyor.

Atlas DEX Staking

Yakın zamanda $ATS için stake havuzunu başlattığını duyuran Atlas DEX ekibi, ticaretten elde edilen platform ücretlerinin %75'ini tüm $ATS staker'larına paylaşarak $ATS token sahiplerini ödüllendirmek için staking'i başlattıklarını ifade ediyorlar.

Staking hakkında ekibin ifadelerine göre, kullanıcılar istedikleri zaman token’larını stake edebilecek ve geri alabilecekler. Talep edildiğinde token’ların kilidi %100 olarak açılacağı ve Token’ların unstaking yaparken ücret olmayacağı aktarılanlar arasında.

ATS'yi nasıl stake edeceğinizi buradan öğrenebilirsiniz: https://docs.atlasdex.finance/atlas/tokenomics-and-governance/ATS-Staking
Atlas DEX'in Yol Haritasına Göre Gelecek Planları Neler?

Atlas DEX ekibinin ifadelerine göre, 2022'nin ikinci yarısında kendi Project Launchpad'imizi başlatma planlarımız var. $ATS staker'larımız (veya xATS sahiplerimiz) bu özel projelere katılma hakkına sahip olacak. Gelecekte Terra, Near ve/veya Harmony gibi daha fazla zinciri entegre etmenin yanı sıra, yakın gelecekte kendi NFT pazar yerimizi, DeFi panosunu ve bir yönetişim DAO'sunu da sunmayı planlıyoruz.
Atlas DEX Hangi Borsalarda Listeli?

Kripto para projesi Atlas DEX, CoinMarketCap'in verilerine göre, şu an hali hazırda en popüler borsalardan ikisinde listeli durumda.

ATS'nin listeli olduğu borsalar ise şu şekilde:
Huobi, Gate.io, Raydium, Digifinex ve Serum DEX
Atlas DEX'in toplam arzı 250,000,001.00 adet. Yazının yazıldığı sırada ise 693 adreste bulunuyor. Daha fazla ve güncel bilgiye SOLSCAN'den ulaşabilirsiniz.

Atlas DEX projesinin Twitter hesabına buradan ve Telegram kanallarına da buradan ulaşabilirsiniz.

Atlas DEX (ATS) Swap Nasıl Yapılır?

Burada anlatılanların hiçbiri yatırım tavsiyesi değil, bilgi vermek amaçlıdır. Atlas DEX'i Solana, Ethereum, Binance, Polygon, Avalanche ve Fantom ağı ile alabilirsiniz. Bu ağlara ait bir cüzdan kullanabilirsiniz. Biz burada BNB ile almayı anlayacağız. Her şeyden önce MetaMask cüzdanına sahip olmanız ve MetaMask cüzdanınızı Binance Smart Chain'e bağlamanız gerekiyor. MetaMask, BSC'ye nasıl bağlanır buradan öğrenebilirsiniz. Ancak bu işlemleri yapacağınız tarihlerde değişiklikler gösterebilir, mutlaka güncel bilgileri edinerek hareket edin.

MetaMask'e BNB nasıl gönderilir?

Bu işlem çok basit, MetaMask'i Binance Smart Chain'e bağladıktan sonra, MetaMask'te BNB adresinizi yani BEP20 (BSC) kopyalayıp bu adrese BNB göndermeniz gerekiyor. Örneğin Binance'ten MetaMask'e BNB gönderirken BEP20 (BSC) ağını seçtiğinize emin olun. İlk defa transfer yapıyorsanız, yanlış yapmadığınızdan emin olmak için önce küçük miktarlarla deneyin.

Kendi araştırmalarınız sonucu Atlas DEX (ATS) swap gerçekleştirmek isterseniz (ufak paralarla yapmanızı öneririz). Atlas DEX'in web sitesine buradan giriş yapın. Ardından aşağıdan bir ağ seçin. Biz Binance ağını seçiyoruz.
Binance ağını seçince bize MetaMask cüzdanı tercihini sunuyor. MetaMask'e cüzdanımızı Atlas DEX'e bağlıyoruz.

Biz burada BNB ile AVAX swap işlemini örnek olarak gerçekleştiriyoruz.

Karşımıza çıkan ekranda ise swap işlemini yapabilmek için tercih ettiğiniz bakiye miktarınızı yazıp "Continue" butonuna tıklayın.

Tüm işlemleri onaylayın, artık yapmanız gereken sadece işlemin bitmesini bekleyin. İşlem bittikten sonra ise işlem detaylarına "Hash" butonundan bakabilirsiniz.

Anlatılanlar yatırım tavsiyesi değildir, bilgi vermek amaçlıdır.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version