Rusya, Bitcoin ve Kripto Paralarda Kararını Verdi! Rusya BTC'yi Yasaklamayı Düşünüyor mu?

rusya putin btc
Rus hükümeti, ülkedeki kripto para birimlerini regüle eden ve teknolojiyi yasaklamayacak yasalar için bir çerçeveyi benimsemeye karar verdi.

Russia Today raporuna göre, Rus hükümeti kripto para birimlerini regüle eden yasalar için bir çerçeveyi benimsedi. Yeni politikanın belirtilen bir amacı, kripto para birimlerini Rusya'nın finansal sistemine entegre ederken, yatırımcıların haklarını güvence altına almak ve kripto paraların suçu finanse etmek için kullanılmasını önlemek. Daha önce, Rusya merkez bankası kripto para birimlerinin tamamen yasaklanmasını teklif etmişti.

Plan, kripto para borsalarının ağır şekilde düzenlenmesini öngörüyor

“Hükümet, Rusya'daki kripto para birimlerinin geleceğini belirledi.  Moskova'nın resmi basın servisi Salı günü yaptığı açıklamada; devlet, bu tür finansal varlıkların dolaşımını, özel yatırımcıların haklarını korumaya vurgu yaparak profesyonel piyasanın tüm katılımcıları için katı yükümlülüklerle düzenleyecektir." ifadelerinde bulundu. Açıklamaya göre, kripto para birimleri mevcut finansal sisteme etkin bir şekilde entegre edilecek. Yeni düzenlemeler, yatırımcıları  “nitelikli”  ve  “niteliksiz” olarak ikiye ayıracak.

Rus hükümeti, kripto para birimlerinin anonimlik yönünü ortadan kaldırmayı hedefliyor

Yeni düzenlemeler, kripto para birimlerinin ana avantajlarından birini - anonimliği - ortadan kaldırmayı hedefliyor. Kripto para birimi işlemlerini izleyebilen, bunlara katılan kişileri tanımlayabilen ve beş yıl boyunca işlemlerin kayıtlarını tutabilen özel bir sisteme kayıtlı lisanslı bankalar aracılığıyla izin verilecek. Önlemler terörizmi finanse etmek için kripto para kullanımı da dahil olmak üzere yasa dışı faaliyetleri tespit etmeyi amaçlıyor. Ülkede lisanslı olmaları ve Rusya'da bir temsilcilikleri olması koşuluyla, yabancı kripto para borsalarının Rusya'da faaliyet göstermesine izin verilecek.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version