BÖRÜ 2039 NFT - Kripto Sözlük AMA Etkinliğinde Neler Oldu? Tüm Soru ve Cevaplar!

BÖRÜ 2039 NFT KRİPTO SÖZLÜK AMA ETKİNLİĞİ
Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti Telegram grubumuzda BÖRÜ 2039 NFT AMA etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe, Insignia Yapım'dan Dorukhan Acar ve NFT Prime'dan Tugay Ese konuğumuz oldu. Etkinliğinde gerçekleşen soru ve cevapları sizler için burada derledik.

S1- Biraz kendinizden bahseder misiniz? Kripto paralarla nasıl tanıştınız ve BÖRÜ 2039 NFT projesi nasıl doğdu?

Tugay Ese: Yaklaşık 2 senedir blockzincir ağları üzerine çeşitli projeler yürütüyoruz. NFTPrime, Türk geliştiriciler tarafından Avalanche ağı üzerinde oluşturuldu. Börü ve Capitalblock ekibiyle de yollarımız bu vesileyle kesişti. Börü 2039 önemli projelerimizden biri.

Dorukhan Acar: Ben Dorukhan Acar 🙏🏼 Amerika’da üniversiteyi bitirdikten sonra, Yönetim danışmanlığına New York’ta başladım. Boston Consulting Group’ta 10 yıl İstanbul, Milano, Amsterdam ofislerinde çalıştım. 2011’de eğlence içeriklerini üreten Insignia yapımı kurdum. Çağlararts ile beraber Dağ, Börü serilerini çekerken toplamda 9 film 2 de dizi yaptık. Ufak tefek kripto yatırımlarım vardı ama 2018’de Galatasaray’da yönetim kurulunda gelirlerinden sorumlu yönetici olarak görev yaparken fan tokenization ile bu dünyaya tam anlamıyla giriş yaptım diyebilirim.

S2- Kısaca "BÖRÜ 2039 NFT"yi Kripto Sözlük'e tanıtır mısınız?

Dorukhan Acar: Soru için teşekkürler, bu soruyu cevaplamayı istiyordum 🙏🏼. Börü NFT tüm Börü dizi ve filmlerinin kitlesiyle buluşmasını sağlayan onlara dünyada eşi henüz olmayan ayrıcalıklar sunan bir NFT serisi olacak. Örneğin 1/1 NFT Koleksiyonumuzda beş adet fiziksel ayrıcalık mevcut. Bunların içinde bir sonraki dizide oyuncu olma şansı, gümüş yapım kurt kafası heykeline sahip olma (Börü NFT grubunda görselleride mevcut) , sonraki galalara katılma hakkı, oyuncularla tanışma şansı gibi bir çok ayrıcalık olacak.

Dizi de oyuncu olma şansı henüz dünyada yapılmamış ayrıcalıklardan birisi 😍

S3- Telegram kanalınızdaki duyuruya göre, BÖRÜ 2039 1/1 NFT koleksiyonunun satışının NFTPrime’da satışa çıktığını duyurmuşsunuz. Açık artırmadaki NFT'inize tekliflerin AVAX coin ile yapılacağını ifade etmişsiniz. BÖRÜ NFT satışı hakkında daha fazla bilgiyi bizimle paylaşabilir misiniz?

Tugay Ese: Açık artırmaya katılmak için bir MetaMask cüzdanı oluşturmak, ardından NFTPrime web sitesine girerek bu cüzdanla bağlantıyı gerçekleştirmek gerekiyor. Oldukça kolay bir işlem. MetaMask’ın web sitesine girip cüzdan açabilir, uzantıyı Chrome’a ekleyebilirsiniz. NFTPrime’da “Cüzdanı Bağla” butonunda kolaylıkla işlemi tamamlayabilirsiniz. Cüzdanınızdaki AVAX üzerinden miktar belirleyip açık artırma için teklif oluşturabilirsiniz.

Dorukhan Acar: Tabii. Börü seridende anlaşılacağı üzere yerli teknolojilere çok fazla değer veriyor. Avax Türk geliştirici önderliğinde çıkarılmıştır. NFT Prime ise yine Türk öncüler tarafından yaratılmış yerli bir NFT market platformudur. İki yerli şirketin temel elementlerini bu nedenle kullanarak desteğimizi göstermek istedik. Börü NFT'leri NFT Prime üzerinden Avax coin ile alınacaktır. 1/1 eşsiz NFT şuanda cuma akşamına kadar açık arttırmada ve 41 AVAX’lık bir teklif bulunuyor. Bu tekliflerin son akşam daha da artacağını düşünüyoruz. Daha uygun ve farklı NFT’ler de önümüzdeki bölümlerde gelecek

S4- BÖRÜ 2039 NFT’lerinin büyümesine stratejik olarak yardımcı olan ortaklar var mı?

Dorukhan Acar: Tabiki, güçlü ortaklar ile sağlam planlar oluşturuyoruz. Capital Block ajansı ile birlikte çalışıyoruz. Kendileri bölgedeki ilk NFT ajansı olmakla beraber sağlam bir altyapıya sahiptir. Community management tasarım ve içerik planlamarını Capital Block ile birlikte yapmaktayız. Aynı zamanda NFT Prime'ın teknolojik desteği ile beraber güçlü projeler üretmeyi planlıyoruz.

S5- BÖRÜ 2039'un NFT'ler için gelecek planları neler ve gelecekte Metaverse’te konumlandırmayı düşünüyor musunuz?

Dorukhan Acar: Gelecekte yeni NFT koleksiyonları çıkarmak önceliğimiz olacaktır. NFT'lerin yanında eşi benzeri olmayan fiziksel ayrıcalıkları elde etme fırsatının yanısıra sonraki Börü serileri için bazı seçimler yapma haklarıda NFT sahiplerinde olacak. Mesela bir karakterin ismi veya onu kimin canlandıracağı gibi :)

Metaverse ise ilgi ile takip ettiğimiz bir dünya, NFT ajansımız Capital Block ile değişik senaryolar üzerinde konuşuyoruz. Biraz daha nereye evrileceğini gördükten sonra hangi yönde ilerleyeceğimize karar vereceğiz.

S6- NFT Prime nedir, yola nasıl çıktı?

Tugay Ese“Türkiye’nin öncü NFT platformu” mottosuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk girişimciler tarafından kurulan, San Francisco merkezli bir platformuz. NFT ekosisteminde üretme, yatırım yapma, katma değer sağlama olanağı sunuyoruz. Platformumuzda avantajlı koşullarda ve kolaylıkla NFT alım satımı yapılabiliyor. Ekosistemi farklı paydaşlarla genişletmek ve değer üretmek için yola çıktık.

S7- NFT Prime bundan sonraki aşamada neler yapacak? NFT dünyasında öncü rol oynayacağını vurguluyorsunuz. Bu kapsamda ne gibi çalışmalarınız olacak?

Tugay Ese: BÖRÜ 2039 dahil olmak üzere seçkin NFT eserleri sanatseverlerle ve yatırımcılarla buluşturmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin ve Dünyanın önde gelen sanatçılarının NFT’lerine sahip olma olanağı sağlayacağız. NFT ekosistemi için gerekli olan yenilikçi araçları sunacağız. Yeni paydaşları, sektör profesyonellerini, sanatçıları bir araya getirerek sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmak için çalışmalarımıza yoğun şekilde devam ediyoruz.

Etkinliğin kalan kısmına sesli sohbet olarak devam edildi, sesli sohbeti buradan dinleyebilirsiniz.

Ayrıca çekiliş için de buraya tıklayabilirsiniz.

Telegram Duyuru:
https://t.me/Boru2039Duyuru

Telegram grubu:
https://t.me/Boru2039Sohbet

Twitter:
https://twitter.com/boru2039

Instagram:
https://www.instagram.com/borufilm

Facebook:
https://www.facebook.com/borufilm

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version