Google'ın Eski CEO'su Chainlink'e Katıldı!


Oracle altyapı sağlayıcısı Chainlink Labs, eski Google CEO'su Eric Schmidt'i stratejik danışman olarak bünyesine kattı.

Chainlink kurucu ortağı Sergey Nazarov yaptığı açıklamada, "Eric'in yeni nesil inovasyon için küresel yazılım platformları oluşturma konusundaki deneyimi ve görüşleri, geliştiricilerin ve kurumların yeni bir ekonomik adalet ve şeffaflık çağını başlatmasına yardımcı olurken çok değerli olacak." dedi.

Schmidt, 2001'den 2011'e kadar Google'ın CEO'su olarak görev yaptı ve 24 milyar dolarlık değerlemeyle şirketin 2004 halka arzının başındaydı. Bugün şirketin Gmail, Google Haritalar, Chrome ve YouTube gibi her yerde bulunan Web2 uygulamaları, 2020 yılında 181 milyar dolarlık rekor bir gelir elde edilmesine yardımcı oldu.

“Blockchain ve akıllı sözleşmelerin piyasaya sürülmesi, yeni iş modellerinin inşası için muazzam bir potansiyel gösterdi, ancak blok zincirin en büyük avantajlarından birinin - kendi dışındaki dünyayla bağlantı eksikliğinin - aynı zamanda en büyük zorluğu olduğu ortaya çıktı” 

Özellikle zincir dışı verilere ve sistemlere erişmeleri gerektiğinde, birçok akıllı sözleşmenin işleyişi için kritik öneme sahiptir. Chainlink, bu tür gerçek dünya verilerini toplar ve Blockchain tabanlı akıllı sözleşmelerde bulunan mantığın kullanımına sunar.

Örneğin, Google Cloud tarafından bu yılın başlarında yayınlanan bir blog gönderisine göre, Chainlink'in Google Cloud'un Genel Veri Kümeleri Programı ile işbirliği , hava durumu verilerinin gelişmekte olan Web3 sermaye piyasalarında doğrudan bulunmasına olanak tanıyorUlusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) hava durumu veri tabanından alınan veriler, akıllı sözleşmeli mahsul sigortasını güçlendirebilir ve iki şirket bir Ethereum test ağı için bir kavram kanıtı oluşturdu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version