Bitcoin'de Kritik Bölgeler Nereler? ETH'de Yükseliş Gelebilir mi? AVAX, XRP Analizleri

ICRYPEX
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 29 Kasım 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz. Ayrıca Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

BTC/USD
btc analizi
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 0,07 oranında değer kazanan Bitcoin 57.337 $ seviyesinde fiyatlanıyor. BeInCrypto'nun bugünkü zincir içi analizi, uzun ve kısa vadeli Bitcoin sahiplerinin davranışlarının göstergelerine, ellerinde bulundurdukları arz miktarına ve dolaşımdaki BTC miktarına bakıyor. Zincir üstü veriler, pazarın, tarihsel olarak Bitcoin fiyatındaki artışların izlediği birikim aşamasının sonunda olduğunu gösteriyor.

BTC/USD paritesini teknik anlamda incelediğimizde 20 Temmuz itibarıyla var olan yükselen kanalını cuma günü aşağı yönlü kırarak günlük kapanışı kanal alt bandın altında gerçekleştirmişti. Hafta sonu cuma gününün aksine pozitif fiyat hareketlerinin yaşandığını BTC/USDT paritesi tekrar kanal içinde fiyatlamaya devam ediyor. Kanal alt bandına denk gelen 55.200 dolar seviyelerine doğru tekrar geri çekilme gerçekleşebilir. 18 Kasım itibarıyla var olan trend ve 60.000 direnci aşılmadan Bitcoin için satış baskınının azalacağını düşünmüyoruz. Bu seviyelerin aşılmasıyla beraber yükselişler için daha rahat hareket alanı bulunmaktadır.

Dirençler:
59.147 / 61.077 / 63.984

Destekler:
54.310 / 51.403 / 49.473

ETH/USD
eth analizi
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 0,20 oranında değer kazanan Ethereum 4298 $ seviyesinde fiyatlanıyor. Ethereum, haziran ayının sonundan bu yana yüksek ücretlerden dolayı eleştiriliyor (ortalama Ethereum işlem ücreti transfer başına 5 ile 34 dolar arasında). Bu yıl Ether maliyetleri hakkında çok fazla şikâyet olmasına karşın, Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, işlem maliyetlerini beş kat azaltmayı amaçlayan bir Ethereum İyileştirme Yükseltmesi (EIP) önerdi.

ETH/USD 
paritesini teknik anlamda incelediğimizde geçtiğimiz hafta sert düşüş yaşayan ETH'de hafta sonu yaşanan yükselişler ile birlikte haftalık periyottaki pozitif görünüm devam ediyor. Fincan-kulp formasyonu desteğini tekrar test eden ETH, başarılı retest'in ardından bulduğu destek ile haftalık mumu pozitif kapattı. Tekrar 3950-4000 $ bandını retest etmesi teknik anlamda sağlıklı görülen ETH için formasyon hedefi 6300 dolar seviyesinde bulunuyor.

Dirençler:
4476 / 4625 / 4877

Destekler:
3672 / 3821 / 4074

AVAX/USD
avalanche analizi
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 3,75 oranında değer kazanan AVAX 114,05 $ seviyelerinde fiyatlanıyor. AVAX/USDT paritesini teknik anlamda incelediğimizde ağustos ayı itibarıyla var olan yükselen kanal içinde fiyat hareketine devam eden AVAX'ta beklediğimiz geri çekilme hareketi şu an için tamamlanmış olarak görülüyor. Son yükseliş trendinin Fibo'61,80 dilimine kadar geri çekilme yaşayan AVAX, bulduğu destek ile birlikte kanal orta bandına yakın seviyelerde fiyat hareketine devam ediyor. Üzerinde kalıcılık sağlanabilirse yükselişler için tekrar kanal üst bandı hedeflenebilir fakat kalıcılık sağlanamazsa yatay/hafif geri çekilme görülmesi beklenir.

Dirençler:
118,60 / 123,73 / 132,74

Destekler:
90,32 / 95,45 / 104,46

XRP/USD
ripple analizi
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 0,60 oranında değer kazanan Ripple 0,9742 $ seviyelerinde fiyatlanmaktadır. XRP/USDT paritesini teknik anlamda ele aldığımızda 21 Eylül itibarıyla var olan yükselen kanalını geride bıraktığımız cuma günü aşağı yönlü kıran XRP, beraberinde sert düşüşler yaşadı. 200 günlük hareketli ortalamasına denk gelen 0,9779 dolar seviyesini de aşağı yönlü kıran XRP, günlük kapanışını bu seviyenin altında gerçekleştirdi. Hafta sonu pozitif fiyat hareketi görülse de henüz metriklerde dönüş sinyali görülmüyor. Tekrar 200-MA üzerinde kalıcılık sağlanırsa kanal alt bandına doğru yükselişler görülmesi beklenir.

Dirençler:
0,9063 / 0,9368 / 0,9807

Destekler:
0,7575 / 0,7880 / 0,8319

Litecoin, LINK, BAT analizleri için ICRYPEX'in kripto para analizi sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version