Rusya Enerji Bakanlığından Bitcoin ve Kripto Para Madencileri Hakkında Açıklama

rusya bitcoin madenciliği
Çinli madenciler ülkeyi terk edip farklı ülkelere akın ederken Rusya Enerji Bakanlığı madencilerden elektrik için daha fazla ücret talep edeceğini duyurdu.

Rusya, sektördeki büyük oyuncular arasında yer alan küresel kripto para madenciliği oyununda önemli bir oyuncu haline geldi. Çinli madenciler ülkeyi terk edip Rusya'ya akın ederken ülkenin Enerji Bakanlığı onlardan elektrik için daha fazla ücret talep ediyor. Enerji bakanı, kripto para madencileri için daha yüksek ücretler getirmeyi önerdi, bu onların meşru bir ticari faaliyet olarak kabul edilmesini sağlayacak bir hareket.

Rusya, kripto para madencilerinin en büyük üçüncü evi

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi'ne göre Rusya, kripto para madencilerinin en büyük üçüncü evi. Rusya, küresel BTC hash oranının %11'ine kadar katkıda bulunuyor, yeni lider olan ABD'nin arkasında yer alıyor ve sırasıyla %35,4 ve %18 ile Kazakistan'ın ardından ikinci sırada yer alıyor. Rusya artık bu madencileri normal kullanıcılara göre daha fazla ücretlendirmek istiyor. Rusya Enerji Haftası'nın oturum aralarında konuşan Enerji Bakanı Nikolai Shulginov, bakanlığının madencilerden daha fazlasını elde etmeyi amaçlayan yeni teklifler üzerinde çalıştığını söyledi.

Kripto para madencileri, elektrik için hane halkının ücretlerinden daha fazlasını ödemelidir

Enerji Bakanı Nikolai Shulginov, “Güç kaynağının güvenilirliğini ve kalitesini korumak için, madencilerin nüfus için tarifelerde elektrik tüketiminde artış olacağına inanıyoruz”  dediBakan, Bitcoin madencilerinin normal kullanıcılara göre daha büyük miktarda elektrik tükettiğini iddia etti. Güneydoğu Sibirya'da bulunan Irkutsk Oblast bölgesinde, elektrik kesintilerinin nedeni olarak gösterilen kripto para madencilerinin artmasıyla ilgili şikayetler var. Vali Igor Kobzev geçtiğimiz günlerde Enerji Bakanlığı'na madenciler hakkında şikayette bulunarak, geçtiğimiz yıl bölgede kripto para madenciliği faaliyetleri arttıkça enerji tüketiminin %159 arttığını söyledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version