ProBit’e Entegre Olan ve Borsa İşlemlerini Otomatikleştiren BitUniverse Grid Trade Nedir?

probit

ProBit Exchange kısa bir süre önce popüler trading platformu olan BitUniverse ile entegrasyonunu duyurdu. Grid Trading, kripto para birimlerindeki dalgalanmalar sebebiyle gün geçtikçe popülerliğini arttırmaya devam ediyor.


ProBit ve BitUniverse arasındaki başarılı entegrasyondan sonra, ProBit'in resmi web sitesinde yazana göre; Grid trading, kullanıcıların bir işlem çifti için alım satım emirlerini gerçekleştirir. Token'ın fiyatı arttığında, satış emirleri gerçekleşir. Bir satın alma emri gerçekleştiğinde ise bot otomatik olarak bir satış emri girer. Kısaca Grid Trading, otomatik olarak düşükten alıp ve yüksek fiyattan satmayı, piyasanın dalgalı olduğu dönemlerde alım ya da satım fırsatlarından yararlanmayı ya da piyasanın yatay seyrettiği dönemlerde ise olası iğneleri yakalamayı amaçladığı ifade ediliyor.

Grid Trading'in kullanıcıların talimat defterinde bir işlem çifti için birden fazla alım ve satım emri vermeyi amaçladığı ifade ediliyor.

Kısaca işlem mantığı; Token'ın fiyatı düştüğünde, satın alma emirleri, token'ın fiyatı arttığında ise satış emirleri gerçekleşir.

Ancak Grid Trading'in mantığı oldukça karmaşık olmasından kaynaklı ve piyasa koşullarına bağlı olarak sürekli ayarlamalar ve izleme gerektirdiğinden bu noktada ProBit'in borsasına entegre ettiği BitUniverse'in her şeyi otomatikleştirmeyi hedeflediği aktarılanlar arasında.
probit
ProBit'e Entegre BitUniverse Grid Trading Nasıl Kullanılır?

Öncelikle ProBit'e buradan üye olmanız gerekiyor.

ProBit'e üye olduktan sonra giriş yapın ve sağ üstten "My Page" sekmesine, oradan da "API Management" butonuna tıklayın.
probit bituniverse
Sonrasında karşınıza çıkan sayfada "Label" kısmına herhangi bir şey yazıp sonra "Create New Key" butonuna basın. Mail adresinize güvenliğiniz için bir doğrulama kodu gelecek. Bu kodu girin.

Ardından size "Client ID" ve "Client's Secret Key" verilecek. Bu API key BitUniverse için alındı, lütfen bir başkası ile asla paylaşmayın. Burada bir uyarı notu var, kırmızı ile, orada ise şu yazıyor: "Secret Key bir daha gösterilmeyeceği için güvenli bir yerde saklayın."
probit
Sonrasında BitUniverse uygulamasını indirin:
Ardından BitUniverse uygulamasını açın ve BitUniverse hesabı oluşturun.

Hesabınızı oluşturduktan sonra, Get Started butonuna basın, Exchange kısmında "ProBit" borsasını seçin, ardından yukarıda anlattığımız ve ProBit'ten aldığımız Secret Key bilgilerini buraya girelim.
probit bituniverse
Botu kullanmak için "Trade" sekmesine gelin gelin, Grid Trading botunu kullanabilmek için belirli miktarı girdikten sonra, "CREATE" butonuna dokunun ve bot başlayacaktır.

Ancak unutmayın ki botun çalışabilmesi için ProBit hesabınızda botun alım satım yapabilmesi için seçtiğiniz kripto para biriminden olması gerekiyor.

Bu botlar harika görünse de, bir uyarı gerekiyor. Ticaret botu ve otomatik ticarete başlamadan önce yatırım konusunda giriş ve çıkışlarını anladığınızdan emin olun. Detaylı araştırmalar sonucu yatırım yapmaya ve kaybetseniz de üzülmeyeceğiniz bir rakamla girmeye dikkat edin. Bu tür yazılımlar sihirli birer yazılım değillerdir. Dolayısıyla para kazanma şansınız olduğu gibi para kaybetme ihtimalinizin olduğunu bilin.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version