PepsiCo'nun Üst Düzey Yöneticisinden Bitcoin Açıklaması! BTC Almayı Düşünüyorlar mı?

pepsi bitcoin

CNBC'nin Squawk Box ile yaptığı son röportajda, PepsiCo'nun üst düzey yöneticisi ve Başkan Yardımcısı Hugh Johnson, şirketinin şu anda nakit rezervleriyle Bitcoin satın aldığını hayal bile edemediğini belirtti.

"Bitcoin çok volatil ve çok spekülatif"

Hugh Johnson, Joe Kernen'e, deneyiminin kendisine "asla asla dememeyi" öğretmiş olmasına rağmen, PepsiCo'nun dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin'e yatırım yaptığını hayal bile edemediğini söyledi.

Johnson, kendisi için Bitcoin'in çok volatik ve çok spekülatif olduğunu belirtti. Ona göre, BTC'nin PepsiCo tarafından işlevsel para olarak kullanılması "çok uzun bir zaman" alacak.

Pepsico'nun aksine, birkaç halka açık şirket, nakit rezervleriyle Bitcoin satın aldı. Öncülüğü ise Michael Saylor'un yazılımı devi MicroStrategy yapıyor. MicroStrategy, Eylül ayında 242.9 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldıktan sonra şu anda yaklaşık 5.1 milyar dolarlık Bitcoin'e sahip.

Bitcoin 50.000 dolara geri geldi

Bugün erken saatlerde, Bitcoin sonunda en son Eylül başında gördüğü kritik 50.000 dolar seviyesini yeniden yakalamayı başardı.

BTC, El Salvador'dan gelen haberler üzerine yükseldikten sonra, Çin ilk önce kripto işlemlerine yönelik uzun süreli yasağının başka bir döngüsünü duyurduğunda ve ardından kripto para madenciliğini yasaklayarak lider kripto para birimi Bitcoin'de başka bir darbe vurdu.

Ayrıca, Huobi'nin ve diğer küçük şirketler Çin pazarından ayrılmasına neden oldu.

Ek olarak Huobi Global bugün Çin hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Geçmişte, Çin'de yasal olarak faaliyet göstermenin hala yolları olup olmadığını görmek için regülatörlerle iletişim halindeydik. Ancak bu sefer bunun herhangi bir yolunun kalmadığının farkındayız. Artık Çin'e geri dönüş yok."

CoinEx gibi diğer borsalar, merkezini ülkeden taşımayı tercih etti. Bazı kripto para borsaları tamamen kapanmak zorunda kaldı.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version