Bitcoin Önceki Zirvesine Bu Kadar Yakınken Önemli Seviyeler Nereler? ETH, AVAX, XRP Analizleri

icrypex
ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 19 Ekim 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz.

BAT, LTC, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

BTC Analizi
btc analizi
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 1,20 oranında değer kazanan Bitcoin 62.730 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Chicago Ticaret Borsasındaki (CME) Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyonlar şu anda şubat ayında belirlenen bir önceki rekordan daha yüksek olan 3,6 milyar dolar seviyesine ulaştı. Diğer türev borsalarının aksine, CME, vadeli Bitcoin yatırımı yapmak isteyen ABD merkezli kurumsal yatırımcılar için ana kaynaktır. Burada açık işlemlerin 3,6 milyar dolara yükselmesini kurumsal ilgisindeki artış olarak yorumluyoruz.

BTC/USD'yi paritesini 
teknik anlamda incelediğimizde pozitif seyrin devam ettiğini görüyoruz. Günlük metriklerde herhangi bir dönüş sinyali yok, DEMA 7 ile DEMA 14 kesişimi hâlâ al sinyalini koruyor. Dün gün içi geri çekilme yaşayan Bitcoin, kapanışa doğru tüm kayıplarını sildi ve ortalamanın üzerinde bir işlem hacmi ile yükselişini sürdürdü. BTC için ilk fiyat hedefimiz bir önceki zirve seviyesi olan 64.899 dolar seviyesidir.

Dirençler:
63.512 / 64.681 / 66.462

Destekler:
60.562 / 58.781 / 57.612

ETH Analizi
eth analizi
Ethereum Analizi: Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 2,45 oranında değer kazanan Ethereum 3840 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Glassnode yeni raporunda, 1 ETH'nin üzerinde ETH bulunan adreslerin sayısında önemli bir artış olduğunu bildirdi. 15 Ekim Cuma günü, bu adreslerin sayısı 1.341.789'a ulaştı. Bu, şimdiye kadar elde edilen en yüksek rakam. Metrikten de anlaşılacağı gibi, kripto para yatırımcılarının Ethereum'a olan ilgisi devam ediyor.

ETH/USD paritesini teknik anlamda ele aldığımızda 
14 Eylül'de TOBO formasyonunun 3685 dolarda bulunan boyun çizgisini yukarı yönlü kıran ETH, dün bu seviyeyi tekrar retest etti. Bulduğu destek ile bu seviyenin üzerinde tutunan ETH'de işlem hacmini kontrol ettiğimizde ortalamanın altında kaldığı görülüyor. Şu an için formasyon yapısında bir değişiklik olmayan ETH için TOBO formasyon hedefi olan 4600 dolar seviyesine doğru yükseliş beklentimiz devam ediyor.

Dirençler:
3912 / 4004 / 4120

Destekler:
3496 / 3588 / 3704

AVAX Analizi
avax analizi
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 1,55 oranında değer kazanan AVAX 56,38 dolar seviyelerinde fiyatlanıyor. AVAX/USDT paritesini teknik anlamda incelediğimizde 18 Ağustos tarihinden itibaren var olan yükselen kanal içinde fiyat hareketine devam eden AVAX, kanal alt bandına çok yakın seviyelerde fiyatlanıyor. 23 Eylül itibarıyla var olan alçalan trendi ile kanal alt bandı arasında sıkışan fiyat hareketi yaşayan AVAX'ta hem alçalan trend hem de 50 günlük ortalamasına denk gelen 58,19 dolar seviyesi yukarı yönlü kırılır ve üzerinde günlük kapanış gelirse beraberinde kanal orta bandına denk gelen 80 dolar seviyesine doğru yükselişler devam edebilir.

Dirençler:
56,95 / 57,89 / 59,34

Destekler:
52,17 / 53,11 / 54,56

XRP Analizi
ripple analizi
Sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 1,40 oranında değer kazanan Ripple 1,0977 dolar seviyelerinde fiyatlanmaktadır. XRP/USDT paritesini teknik anlamda ele aldığımızda dün ortalamanın altında işlem hacmi ile gerçekleşen satışlar ile birlikte 50 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 1,0847 dolar seviyesinin altında günlük kapanış yapan XRP, bu sabah itibarıyla tekrar üzerinde fiyatlanmaya başladı. XRP'yi günlük periyotta incelediğimizde MACD'den gelen al sinyalini bugün itibarıyla kaybetme ihtimali olduğunu görüyoruz. Günlük kapanış gelmeden yorum yapmak mümkün olmasa da kısa vadeli metriklerde toparlanma var. 50 MA üzerinde kalıcılık sağlandığı sürece XRP için sert düşüşler beklememekteyiz.

Dirençler:
1,1108 / 1,1292 / 1,1519

Destekler:
1,0286 / 1,0470 / 1,0697

BAT, LINK, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version